2017-07-22
見到無人寫過呢間餐廳,梗係要試下啦。圓方呢個平台有唔少餐會,我試過都有兩,三間,呢間日式餐廳係新開幕,HH飲品都係HKD28起跳,可惜就無戶外座位可以俾煙民坐低慢慢飲,所以唯有幫襯隔離嘅HH,再移司呢度晚飯。睇OR中o既餐牌圖文並茂,被吸引左選擇呢一間餐廳,但入到去坐低,攞到真正嘅餐牌,發現竟然有出入。我幫襯呢日,有好多野都已經無得食,我最鍾意嘅燒魚頭:冇;加州卷,鰻魚卷,所有嘅卷物都冇,諗咗一輪之後最後叫咗:炸物拼盤,燒青椒仔,翠玉瓜;黑枝豆;自家製豆腐沙律,三文魚子蟹肉飯要求改成三文魚子三文魚飯,因為我食蟹肉過敏,仲有個牛飯。自家製豆腐沙律:老實講豆腐的確做得非常之唔錯又滑又嫩,仲好有豆味,豆香濃郁,唯獨係一夾就散,真係只可以用匙羹舀起。三文魚子三文魚飯:飯已經調過味鹹鹹地,三文魚用咗蛋黃醬去調味,好濃郁我就唔係咁鍾意,但果晚實在太肚餓成碗飯清晒。黑枝豆:仲以為係乜嘢名堂,點知上到來都係青色嘅,不過啲豆就幾新鮮而且甜甜地。和牛飯:百幾蚊一個飯,老實講又唔係特別平,不過牛肉嘅份量都幾多,有人食到一半份量,已經放咗響度。話自己真係唔係好鍾意食牛肉,可惜冇滑蛋豬扒飯,如果唔係實成個食晒。
講食物質素,其實呢間都算唔錯,服務亦都跟得好好,見我哋兩個人點左咁多野,主動同我地換一張大枱,只可惜餐牌上面有好多野都已經冇咗有啲想試既就試唔到,的確有少少遺憾。