2023-12-03
今日同朋友去左食呢間北角嘅omakase😍見到佢12月份慶祝2周年有好多優惠,即刻介紹比大家先~12月內預約兩位以上仲送清酒一支(300ml)添呀🍶*****宏 HIRO✨ $1800 / 位🐟北海道冰見漁港 真鰤魚 刺身鰤魚即係油甘魚,師傅用左11月當造嘅最肥美嘅時候嘅鰤魚魚鮫,超級嫩滑油脂豐富好香架🥰🐙櫻煮八爪魚 師傅煮之前前用左岩鹽幫八爪魚按摩去腥味,再慢煮三個鐘,令件八爪魚裙邊嫩滑、但內裏依然保持到口感😋🐋炭燒 銀鱈魚 白子 第一次食用炭燒嘅白子,食落面頭煙韌、內裏creamy架,而且味道非常鮮甜一啲都唔腥☺️🦪磯煮鮑魚 配 鮑魚肝醬撈壽司飯呢個磯煮鮑魚配壽司飯又係第一次見咁煮,佢連塊甘蓮葉都可以食架🐠金雕叢立燒 配 鯷魚忌廉汁燒到啲魚鱗好似薯片咁脆,魚肉又嫩滑☺️🥚茶碗蒸入面有八爪魚🐙、白菌🍄、三文魚子🍣壽司真鯛立魚 佐柚子胡椒帶到魚嘅香味深海池魚皇 鮮甜烏賊海膽 赤貝 爽身甜蝦 超大隻吞拿魚 豉油漬中拖羅大拖羅 佐米鹽海膽 🍮布甸玉子燒混合左少少魚肉,甜甜蜜蜜好好味😋🦪燒榮螺 💖12月晚市限定現場睇到火燒榮螺😍食完大大隻嘅螺肉之後師傅仲會幫我地將湯汁倒係杯仔飲埋,真係超鮮甜!甜
*****
🐟北海道冰見漁港 真鰤魚 刺身
燒到啲魚鱗好似薯片咁脆,魚肉又嫩滑☺️
入面有八爪魚🐙、白菌🍄、三文魚子
真鯛立魚 佐柚子胡椒帶到魚嘅香味
中拖羅
大拖羅 佐米鹽
海膽
🍮布甸玉子燒
混合左少少魚肉,甜甜蜜蜜好好味😋
🍅日本和歌山闊有杮
🍰自家製栗子蛋糕