2024-08-20 3275 views
每逢看韓國電視劇或其他節目,都會見到去吃烤肉的場景,呢度其中主打嘅就係韓牛🐂餐牌上介紹” 牛肉的鮮味是由不飽和脂肪入面的油酸來決定的。相比西方牛,韓牛擁有更高層次的口感同肉質鮮嫩我哋點好餐店員就送上六碟前菜分別有沙律、泡菜、蘿蔔、芽菜、雲耳、鵪鶉蛋,仲好nice咁示意如果唔夠食可以免費refill ✨(要留意每日提供嘅有少許分別~)韓式烤肉裏最出名就有燒牛肋骨🦴 $275啖啖肉又夠味其次點了牛舌 $190充分發揮牛嘅油脂香氣,一口咬落牛脷又嫩又爽同時店員會幫手控制火候烤肉,亦確保油煙唔會整到我哋,細節加分位,每燒一款肉都會換一次鐵板,重新抹一次牛油防痴底🦀醬油蟹 1隻 $250醬油蟹享「米飯盜賊」之稱,韓國人只要有醬油蟹,食多幾碗飯都 문제가 없어요.👲🏻果然係撈飯一流嘅美食!牛油飯唔知係咪非繁忙時段嚟嘅關係,定係點了燒肉,鋪頭請左一客蛋餅😂(見隔離枱都有,之後入座嘅客人冇)明顯蛋嘅比例多,邊邊位夠乾身有少許脆口,內裡夠濕潤,調味適中(我超怕過咸過甜嘅嘢🙂‍↔️)如果下次嚟會問下有冇on menu💛🇰🇷韓脈 Han-Mat🥢尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖#韓國菜 #香港探

我哋點好餐店員就送上六碟前菜

韓式烤肉裏最出名就有燒牛肋骨🦴 $275

啖啖肉又夠味

其次點了牛舌 $190

充分發揮牛嘅油脂香氣,一口咬落牛脷又嫩又爽

🦀醬油蟹 1隻 $250

果然係撈飯一流嘅美食!牛油飯