2024-08-06
扎根堅尼地城多年嘅祥香園已經搬咗嚟灣仔道幾年啦。我已經嚟過N咁多次,近排好似又換咗新餐牌,但仍N不過我都係最鍾意食佢嘅出爐麵包 😋全日早餐$65薄切牛扒入口不靭,煎得啱啱好,冇overcooked, 配火腿加炒蛋炒蛋尚算嫩滑;而白雪雪嘅蟹籽薯蓉味道就有小小奇怪、沙律菜碎蛋牛角包,如果個包焗返脆一定更好吃。早餐配樽裝鮮奶$23 感覺真係食緊早餐細細個時已經知道金蓋奶同銀蓋奶的分別、如果大家想知請自行google 。每次必食「招牌蓮蓉餡雞尾包」$11就算經過都會買𠆤做早餐, 因為全香港得佢地有這個種經典麪包,用上黃蓮蓉取代椰絲餡,整體冇咁膩。芝士炒蛋菠蘿包$45配熱奶茶依個組合肯定系絕配,半年溶芝士、滑滑炒蛋加上菠蘿包翻焗過,所以更加好吃,絕對定增肥之選。紅豆冰少冰粒粒紅豆夠多,亦煲得幾稔和花奶比例恰好,甜度適中。
全日早餐$65
早餐配樽裝鮮奶$23 感覺真係食緊早餐
每次必食「招牌蓮蓉餡雞尾包」$11
芝士炒蛋菠蘿包$45
配熱奶茶
紅豆冰少冰
粒粒紅豆夠多,亦煲得幾稔和花奶比例恰好,甜度適中。