2009-10-24
最近見到BLOG友的介紹, 話呢間店唔錯啵 !!朋友又鍾意打邊爐, 一於去試下...BK左6點半,收工後即去食 ~~由於時間尚早既關係,得幾枱客仔 入到去每人可先揀一個拼盤, 我就揀左 和牛拼盤, 朋友就揀 海鮮拼盤 ~加廿蚊仲可以任食和牛添, 不過我地冇加 ~~再揀一個湯底, 我地要左沙嗲味 ~~湯底黎到,上面仲有個小鐵板可以燒野食 ~~而且每位仲送 蟹子熟蝦壽司兩件,..如果有魚生就好了每人一個拼盤之外, 仲可以出去拎打邊爐的食物 同熟食, 汽水涼茶任飲 !!有埋炸天婦羅添..連生蠔, 象拔蚌都有 ~~醬料加十蚊就任拎 , 有成十幾款醬料 !!而且排得好公整又乾淨,一讚 先講下D拼盤:和牛粒 ,作打邊爐的料真的麻麻, 都係放在鐵板燒燒熟佢較好味但D和牛粒有D UN , 不過D薄牛肉燒到佢熟熟地又幾正 !!同埋就嫌佢塊鐵板好痴底......唔夠油咁, 又冇油比我地落 一放D野落去燒就痴晒板 ..呢樣唔係太好熟食方面:款式唔多, 有炸餃子, 薄餅, 炸雲吞, 熟蝦, 牛舌, 牛展(朋友話呢款好難食)不過佢有即炸天婦羅就好好味 ,係你面前炸的~~不過每人每次限拎兩條 ~~打邊爐材料:款
由於時間尚早既關係,得幾枱客仔
入到去每人可先揀一個拼盤,
我就揀左 和牛拼盤, 朋友就揀 海鮮拼盤 ~
加廿蚊仲可以任食和牛添, 不過我地冇加 ~~
而且每位仲送 蟹子熟蝦壽司兩件,..如果有魚生就好了
有埋炸天婦羅添..連生蠔, 象拔蚌都有 ~~
先講下D拼盤:
一放D野落去燒就痴晒板 ..呢樣唔係太好
熟食方面:
打邊爐材料:
款式唔算太多,都係D大路款..不過竟然冇豬紅 ~~
但就竟然有生蠔,玉子豆腐,炸腐皮,象拔蚌,"顯"都有
但我地揀個款沙嗲湯底就唔好味..完全冇沙嗲香, 所以放落去打邊爐既野食都唔係話好好味....原來揀錯湯底係會咁差的
每枱任食 兩小時, 對我地黎講都夠食 ~~
雖然今次揀個湯底麻麻, 不過都會再黎食~~
同埋D侍應禮貌不錯, 值得一讚