2014-10-31
近期天氣轉涼, 未到放飯時間就已經有點餓. 趁星期五又月尾對自己好一點, 隨意揀選一間未去過, 要坐得舒服, 唔太平但又唔太貴的日本料理....之前好以望過食評話有放題, 不過今日去到, 同其他HK唔同種類的日本料理餐廳一樣, 亦是提供午市套餐.午市套餐種類都好多, 第一次來梗係試舖頭主題的爐端燒先 (Grilled Sets)揀左2個Sets, 1個海鮮 (Assorted Seafood), 1個牛 (Rib eye). 前菜- 燒粟米好食つくね (雞肉) - 好好食, 又唔燒得太乾, 有雞肉味海鮮SET 有帶子, 大蝦, 三文魚.正路, 個蝦呢, 燒得耐左DD三文魚, 剛好, 不過唔係肥美嗰種反而帶子就燒得剛好肉眼扒, 真係幾大塊幾厚, 因為本身唔係雪花牛, 所以, 都唔好去同其他牛比較. 即時調味做得好好.成個SET, 我最喜歡的, 反而係個面豉湯, 同埋佢杯熱茶, 面豉湯好濃好夠面豉味 Lunch Set 由$150 至$3XX. 以酒店日本餐廳來講, 可以話抵食.Grilled sets 都只係2百來蚊, 十分豐富. 偶爾中午放鬆下, 都唔錯. 還可以儲Asia
前菜- 燒粟米好食
つくね (雞肉) - 好好食, 又唔燒得太乾, 有雞肉味
海鮮SET 有帶子, 大蝦, 三文魚.
正路, 個蝦呢, 燒得耐左DD
三文魚, 剛好, 不過唔係肥美嗰種
反而帶子就燒得剛好
Grilled sets 都只係2百來蚊, 十分豐富. 偶爾中午放鬆下, 都唔錯. 還可以儲Asia Miles.
(忘記一讚服務, 勤力添茶+換碟, Thank You)