2023-05-10 27 views
呢間幾年前已經好岀名,主打吉列牛同邪惡嘅咖哩忌廉烏冬,位於旺角彌敦道嘅高層大廈內,可以喺餐廳俯視整個繁榮嘅彌敦道 ,而除咗單點,亦都有套餐,我哋叫咗一個$256套餐,包吉列牛定食、咖哩忌廉烏冬 、兩個汽水—————————————————————🍴 吉列牛定食 ($148) 定食包括有吉列牛、日本白飯、味噌湯、番茄、豆腐,吉列牛份量多,每件都厚切,本身已經係大概三成熟,而吉列皮脆身,不過燒嘅時候吉列牛嘅油脂,再加鐵板上嘅油,令到過多油,就會令皮冇咁脆,所以燒嘅時候都要注意下😋 美味指數: 7.5/10—————————————————————🍴 咖哩忌廉烏冬 ($88) 邪惡之選,打卡一流!上面嘅忌廉係比較輕身,溝埋下面嘅咖哩湯,微微辣,但其實一啲都唔漏,唔會感覺好膩,而烏冬彈牙,另外仲有牛粒同西蘭花喺裏面😋 美味指數: 8/10—————————————————————🍴 Kobekyu牛油蜜糖單骨雞翼 ($68) 牛油同蜜糖味好香,每一隻雞翼外皮都充滿醬汁,而單骨雞翼食得好方便,之前食過滋味同韓式甜辣醬都好好食,啱晒重口味嘅朋友😋 美味指數: 8.5/10—————————————

—————————————————————
🍴 吉列牛定食 ($148)
😋 美味指數: 7.5/10

—————————————————————
🍴 咖哩忌廉烏冬 ($88)
😋 美味指數: 8/10

—————————————————————
🍴 Kobekyu牛油蜜糖單骨雞翼 ($68)
😋 美味指數: 8.5/10

—————————————————————
🍴 Passion Punch ($38)
就係普通嘅熱情果梳打,好fresh好解暑,一到夏天就會想飲~
😋 美味指數: 8/10
—————————————————————
🍴 韓國蜂蜜紅棗茶 ($28)
平時沖紅棗茶嘅味道,偏甜,紅棗味偏淡,勝在係熱嘅,養下生咁~
😋 美味指數: 6/10
2023-05-09
$120 (Dinner)