2024-05-12 407 views
早排收工去醫院打針💉,食得飯都夜晚10點,如果係荃灣我地會去路德圍搵食。「新記冰室」主打係港式邪惡茶記食物😈,價格親民,裝修都係新潮啲嘅茶記feel。我細細個幾鍾意坐呢啲雅座,不過要搭檯就迫啲,咁啱個晚撞著個鼻涕男,真係未食已經先反胃🫣,好彩我哋自己消毒下,最後都係食到Lam Lam脷————————————————👅 豬頸肉煎蛋芝士撈丁($59)👍🏻極級邪惡之物!芝士醬多到連麵都睇唔到,睇到隻太陽蛋就知正🍳,掀開就見到豬頸肉,件數都幾多,撈丁真係不知不覺就食晒
👅 滑蛋叉燒飯($54)👍🏻見到油亮亮嘅叉燒就流口水🤤,可惜啲蛋唔夠滑同熟咗啲,青蔥同豉油汁幾送飯👅 奶油豬仔包(+$10)👍🏻跟餐加10蚊,咁我地加咗一份,見到有兩件包以為店員幫我地加咗兩份,原來一份有兩件,我真係比尖沙咀嘅物價嚇怕😦。豬仔包又脆又鬆軟,重點係吸晒勁多煉奶同牛油,一咬就滲出香甜滋味————————————————🚩總結:邪惡新派茶餐廳🍴———————————————— 🌟注意:繁忙時間要搭檯————————————————📍 新記冰室地址:荃灣海壩街83-93號荃好景大廈地下D號舖🗺地區:#bem荃灣📥分類:

————————————————
👅 豬頸肉煎蛋芝士撈丁($59)

👅 滑蛋叉燒飯($54)

👅 奶油豬仔包(+$10)

🚩總結:邪惡新派茶餐廳🍴
🌟注意:繁忙時間要搭檯