2020-08-19 448 views
六點前要食飽飽 咁就high tea一下啦M Kitchen風格新穎西式 雲石枱同白磚牆係豬小姐最愛嘅簡約風先上巨雞髀薯條拼黑松露蛋黃醬 雞脾XXL咁巨型 大過我隻手掌 好誇張食肉獸見到實好歡喜 不過炸得過火了 肉質比較乾身 粗切薯條反而炸得香脆唔油膩 點一點帶微微黑松露味嘅蛋黃醬 好邪惡呀韓式雞肉螺絲粉好惹味韓式辣醬嘅辛辣充斥住每條螺絲粉同雞肉 雞肉尤其入味肉嫩 令人越食越興奮炸洋蔥圈貌似炸到好窿 但原來被騙了 洋蔥圈同薯條一樣 炸得乾身脆口無油份 真係好難得點勁多勁多蛋黃醬 真心黑松露炒蛋法式多士賣相的骰精緻 多士有著香濃嘅牛油味 配搭滑溜嘅黑松露炒蛋 尼多件得唔得呀?溶岩芝士焗厚豬扒飯豬先生大愛呀 豬扒大大件原塊碎上 非常厚肉地 肉質又鬆軟 係高質豬扒喲番茄汁好濃夠哂酸度 感覺有真茄肉嘅鮮味 撈埋熱辣辣嘅珍珠米 係滿足嘅感覺食到一半先知會加Raclette cheese 愛芝士嘅你地就知道半溶狀態嘅佢係幾香濃幾吸引雪糕楊枝甘露好足料 每一啖都啜到西柚或芒果嘅果肉 加埋冰凍嘅雪糕簡直透心涼藍碟花雪梨伴愛玉顏色靚靚夢幻 不過味道偏甜 有愛玉嚼下中和下都唔錯的食飽飽就要回家了 可惜豬小
六點前要食飽飽 咁就high tea一下啦

溶岩芝士焗厚豬扒飯豬先生大愛呀
豬扒大大件原塊碎上 非常厚肉地 肉質又鬆軟 係高質豬扒喲

食到一半先知會加Raclette cheese
愛芝士嘅你地就知道半溶狀態嘅佢係幾香濃幾吸引

食飽飽就要回家了 可惜豬小姐住得遠 否則一定會外賣個溶岩芝士焗豬扒飯番屋企慢慢嘆
2020-08-17
$125 (Tea)
韓式雞肉螺絲粉
炸洋蔥圈