2024-06-15 1321 views
一班朋友11人去慶祝生日飯,本來都想叫個套餐,但要成5千幾,我們女士比較多,又好多嘢食,怕浪費,所以我們就散叫大約8個小菜+炒米粉+炒飯+幾個小食,在下單時那位瘦瘦不高的部長在下單時不停說這個4人份量,要唔要加大,我們想試多幾個菜就沒加大,那部長就話「好嘢,咁多人都唔加大」,講咗幾次後,朋友叫佢覆單,怎知佢講咗兩個餸就掉下張單走人,朋友嬲得很,但就好好脾氣沒話他一句。過十分鐘左右回來話覆單,朋友就叫佢唔駛了,講真如果你有緊要事可以講聲比我哋知,話轉頭覆單可以了,現在這樣就覺得他在發我們脾氣沒有下貴單了,這餐飯不是太差,就這個部長的態度真的吞不下。最後有位女部長走來送上甜品,她好像知道發生什麼事,來補鑊般。如果他語氣態度好點都沒問題,因為這類環境都不錯,有境好舒服。
2024-06-14
$300 (Dinner)
Celebration
Birthday