2006-04-07 6 views
早幾年, 同男友o黎過呢度食飯, 覺得好正. 成日心思思想過o黎食多次. 今晚終於"的"起心肝再o黎食,點知......我地二人, 約8:00到達, 唔駛等位, 仲可以揀枱坐. 叫了:1. 生蝦剌身(有10只, $68 ) 只有辣味, 無蝦味. 我想係個調味做得不好, 帶唔到生蝦的鮮味.2. 冬蔭公(細$42 ) 好失望---唔係咁好味, 好多泰國菜館做得好味過佢. 3. 紅酒會牛肋( $88 ) OKAY, 感覺好以"東波肉"般, 偏甜, 偏"林"及偏肥.4. 2個白飯( @ $6)5. 咖喱蟹($128) 可能d菜o黎得太快, 差不多10分鐘內已經o黎齊此四個菜, 碟生蝦都未食完, 已經o黎咖喱蟹了. 所以當食完以上三個菜後,咖喱蟹已經凍了. 用湯匙"不"起d汁, 面層已經有凝結的積象, 而個汁偏"杰", 好以羮伴飯咁..... 而個汁又無咖喱味.... 但係隻蟹就好好味. 大隻, 實肉,鮮甜, 真係好正. 一件不留, 食晒.唔可以唔講, 就係送o既"芋頭西米露", 好香, 好綿. 如果唔係好飽, 真係想叫佢送夕多一碗.埋單後, 有coupon 可下次用, 滿$

1. 生蝦剌身(有10只, $68 )

2. 冬蔭公(細$42 )
好失望---唔係咁好味, 好多泰國菜館做得好味過佢.

3. 紅酒會牛肋( $88 )

4. 2個白飯( @ $6)

5. 咖喱蟹($128)

埋單後, 有coupon 可下次用, 滿$100有7折.看看個餐牌, 實過啦!