2011-09-29
友人同我慶生,我指明想食深水埗的添好運,因為可以BOOK枱,方便小朋友唔洗等位,而且有私房點心叫,不過就有minimum charge $1000,即係一定要叫最貴的點心才可埋單,有好有唔好啦。D人話深水埗店無旺角點咁好食,我都覺得係,單係睇個酥皮叉燒包的外型,已經差左D,個酥皮唔夠置中,好在味道同樣好。人流呢,我地6點鐘到,唔知係咪落雨,竟然無人等位! 都好,少客D,食物水準有望進一步提升。可能老闆在場,我覺得服務和食物水準都唔錯。好味好鬆化,餡料充滿菇香,好味深水埗店獨有的鮑魚酥,$30一隻,超水準,鮑魚下面有少許冬菇和鮑汁,味道濃郁可口,批底夠鬆化,牛油味好出,必吃!合核酥做到外型似足連殼合桃,好有心思,外殼是曲奇餅,內饀有原粒合桃和碎糖茸,好味 這個棗心甜品的名字我已忘記了,桂花糖漿很清香,不過棗粒和釀入的糯米都很甜,麻麻地。 燉蛋白鮮奶夠滑,加了燕碎中和甜味,和出面甜品店的出品差不多,不會有驚喜。其他點心如馬拉糕,黃沙豬膶膠,糯米雞都是一貫好味,值得推介。反之牛肉球和排骨就差少少,牛肉球食到有筋,排骨則肥膏多過肉,唔知係咪肉類成本上脹有關。溫馨提示: 此店唔收信用卡,記得帶
可能老闆在場,我覺得服務和食物水準都唔錯。 好味 好鬆化,餡料充滿菇香,好味 深水埗店獨有的鮑魚酥,$30一隻,超水準,鮑魚下面有少許冬菇和鮑汁,味道濃郁可口,批底夠鬆化,牛油味好出,必吃! 合核酥做到外型似足連殼合桃,好有心思,外殼是曲奇餅,內饀有原粒合桃和碎糖茸,好味 這個棗心 甜品的名字我已忘記了,桂花糖漿很清香,不過棗粒和釀入的糯米都很甜,麻麻地。 燉蛋白鮮奶夠滑,加了燕碎中和甜味,和出面 甜品店的出品差不多,不會有驚喜。
其他點心如馬拉糕,黃沙豬膶膠,糯米雞都是一貫好味,值得推介。反之牛肉球和排骨就差少少,牛肉球食到有筋,排骨則肥膏多過肉,唔知係咪肉類成本上脹有關。 溫馨提示: 此店唔收信用卡,記得帶備足夠現金