2023-08-28 650 views
係深水埗搵食,見依間幾有特色專食牛舌。六點半前入座,都已經滿八成客。坐底左一陣出面已經有三四組客人排緊。因為睇食評好壞參半🙈,眼見唔係個個都叫鐵板,所以我地都叫啲平平地試吓先,叫左一個牛舌筋飯同一個牛舌烏冬。試到兩款唔同嘅牛舌。平時食開牛舌都係一塊塊,丼飯上嘅牛舌筋係一粒粒嘅,食落唔係平時食開果種嘅牛舌口感,係好淋身同軟滑,但都有種牛舌嘅味道,配埋溫泉蛋同珍珠米,口感極佳烏冬上枱,鋪面都係青蔥同紫菜,完全見唔到麵同牛舌🤣,夾起嘅牛舌就似平時食開果種質感,厚實但唔會話難咬開。烏冬加青蔥再加個湯底都好入味,但份量就少左啲。我地食嘅兩款牛舌都各有特色都好好食,睇食評有啲話好難咬開唔知係咪因為鐵板上反而熟過龍?🤔總的一致性價比覺得高,但如果係鐵板上個期望就唔同架啦。仲要唔收加一!不過餐廳就唔提供水,隔離枱想要杯水 侍應話冇提供。

牛舌筋日本溫泉蛋丼飯

牛舌烏冬

不過餐廳就唔提供水,隔離枱想要杯水 侍應話冇提供。

2023-08-28
$68 (Dinner)
牛舌筋日本溫泉蛋丼飯
牛舌烏冬