2022-05-30
今日約咗朋友喺九龍灣食飯, 呢間餐廳都算隱蔽,我都係openrice嗰度見到好評先去試下👍🏼去到之後好彩啱啱好,等一陣入就得啦, 遲幾分鐘都要排長龍。1.軟殼蟹蟹肉拌飯上到嚟都幾驚喜, 原隻軟殼蟹都比較少見, 個賣相都唔錯,蛋包飯表面有啲蟹子,熟咗之後有啲腥味,除咗呢樣有啲扣分,整體都唔錯 2.日式紅酒燉牛肉飯我自己就冇嘗試呢個飯,我朋友話啲牛肉都幾好食, 有少少似中國feel嘅紅燒肉, 都幾淋套餐包餐湯或沙律,見到隔離枱飲羅宋湯顏色比較清稀,所以就試下沙律啦🤣沙律都係正常啦,橙都新鮮嘅, 冇咩特別🤣飲品都冇咩特別啦,都係正正常常!!因為同朋友太耐冇見,我哋都傾得比較耐 ,坐咗喺度成3個鐘,佢哋又唔趕我哋走 ,而且我朋友不斷揮手叫侍應加水又攞野,佢哋都仍然好有禮貌 , 呢樣都值得加分嘅👍🏼👍🏼👍🏼#黃怪獸 #黃怪獸覓食#香港特色 #香港 #香港美食 #九龍灣美食 #隱蔽食店 #西餐 #yum #yummy #hk90s #hkfood #hkfoodie #foodiehk #foodie
去到之後好彩啱啱好,等一陣入就得啦, 遲幾分鐘都要排長龍。
1.軟殼蟹蟹肉拌飯
2.日式紅酒燉牛肉飯
沙律都係正常啦,橙都新鮮嘅, 冇咩特別🤣
飲品都冇咩特別啦,都係正正常常!!
#黃怪獸 #黃怪獸覓食