每逢十月初都會去海洋公園哈囉喂玩完要搵好野食,靠海食海梗係係本地搵海鮮食,原來喺鴨脷洲開咗間港式大排檔仲有海鮮食,搭地鐵3個站就去到,呢到仲有車巴士出旺角同中環夠哂方便仲可以睇下夜景,如果揸車去附近就有停車場泊車,食完飯仲有得平返d泊車錢餐廳地方闊落,室內有冷氣,室外有大排檔氣氛得黎有頂又唔怕會落雨,樓底夠哂高,一入門口有個大魚缸揀海鮮,旁邊就有潮式鹵水,周圍仲貼滿各種小炒既照片,令人食欲大增,款式五花八門食多幾次都唔會悶我地三個人叫左唔係好多野招牌白胡椒蟹(大蟹)用個鐵板上,一黎到淋上醬汁先刺激嗅覺同視覺,鐵板上食到尾都仲係熱辣辣,蟹肉鮮甜結實,醬汁惹味香辣原隻脆皮炸豬手,起哂肉切好哂大大舊,皮脆肉嫩最適合送啤酒招牌脆皮咕嚕肉,醬汁掛身加上香口脆皮,肉嫩多汁,配上新鮮菠蘿減輕油膩感芒果蟹肉炒飯,芒果鮮甜多汁,陪上滿滿嘅蟹肉,乾身嘅炒飯,真係食到一碗接一碗配埋大排檔文化-戰鬥碗,真係飲得特別暢快地址:鴨脷洲西邨街市一樓(港鐵海怡半島站A出口)(鴨脷洲商場停車場可供泊車)營業時間:11:00am - 12:00pm#海洋公園 #海洋公園哈囉喂 #哈囉喂全園祭2024 #厲鬼圍城 #亡了忘

我地三個人叫左唔係好多野
原隻脆皮炸豬手,起哂肉切好哂大大舊,皮脆肉嫩最適合送啤酒
配埋大排檔文化-戰鬥碗,真係飲得特別暢快

地址:鴨脷洲西邨街市一樓
(港鐵海怡半島站A出口)
(鴨脷洲商場停車場可供泊車)
營業時間:11:00am - 12:00pm

#海洋公園 #海洋公園哈囉喂 #哈囉喂全園祭2024 #厲鬼圍城 #亡了忘不了 #城寨 #門票正式預售 #OceanPark