2019-07-04 313 views
📍老闆娘雲南米線總括黎講,係好在夠大碗,同埋啲餸好食,尤其係炸物!撇除環境同服務,值得一試嘅,侍應黑口黑面,態度認真麻麻,非常認同d人嘅批評,不過三餸連飲品都要七十蚊,價格偏高,試過一次就夠!—————————————————————❣湯底🐷同🐷爸都嗌麻辣湯底,麻好香,但我覺得麻過頭,老闆娘嘅米線出名大碗,份量好足,我都剩左好多米綫.❣吉列豬扒/野菌腐皮卷/生菜($64)炸物係會分開上,所以唔使驚d湯會整到淋哂。啲炸物即叫即炸,吉豬好食一d都唔韌好淋,勝在熱辣辣,鬆脆可口。野菌腐皮卷超級好食,炸到出面個皮勁脆但食落唔算好油,一咬即碎入面d菇菇又湧曬岀黎,同埋🐷本身好中意食菇菌類,嘻!.❣招牌炸雞球/蝦膠豆卜/豬軟骨($64)炸雞件好好食,炸到超脆咬落去唔乾,仲好juicy,雞件肉質好滑,果然係鎮店之物,難怪幾乎每枱客人都有點此物。反斗蝦膠豆卜反而太酥炸,炸得略為乾身,要浸湯先得,🐷就唔中意食。豬軟骨又係炆到勁淋啲fd,軟骨位炆到一咬就碎,正!.❣津路烏龍茶/可樂(+$10/+$6)正常價錢啦,冇搶錢,但如果有豆漿就好!!!—————————————————————不專業評分👅好味指數:
📍老闆娘雲南米線

總括黎講,係好在夠大碗,同埋啲餸好食,尤其係炸物!

❣湯底

❣吉列豬扒/野菌腐皮卷/生菜($64)
吉列豬扒

❣招牌炸雞球/蝦膠豆卜/豬軟骨($64)

❣津路烏龍茶/可樂(+$10/+$6)
正常價錢啦,冇搶錢,但如果有豆漿就好!!!

不專業評分
👅好味指數:4/5
💰性價比:4/5
👍🏻推薦:4/5
—————————————————————
🏡地址:老闆娘雲南米線(荃灣)
荃灣曹公街8號香車街熟食中心3樓28-29號舖
2019-06-24