2024-09-04
成日經過中環皇后大道中嘅萬年大廈,都唔知原來樓上有間地方好大、氣氛勁chill嘅酒吧-AOAO😎今次同朋友特地拜訪,酒吧分開室內及寬倘嘅室外位置,可以嚟飲下酒傾下計🥂除咗嘆下酒之外,呢度嘅menu亦有好多西日fusion菜選擇,今次叫咗幾款,份量大之餘味道都幾出色😋😋盡顯廚師對食材嘅巧妙配搭心思🫶🏻🐟Hamachi Crudo 油甘魚刺身魚鮮味濃😙面頭鋪上櫻桃蘿蔔、墨西哥辣椒、水果粒等,味道更豐富😛🍅Pickled Tomato Salad番茄好juicy新鮮,沾上軟滑嘅cream一齊食,好清爽開胃😚😚🎃Caramelized Pumpkin估唔到普普通通嘅南瓜都做得咁出色👍🏻南瓜夠粉糯,表面裹上一層脆卜卜焦糖,口感豐富😍食嘅時候先感受煙燻香氣,再食到焦糖香以及南瓜本身嘅香甜味,幾好食😋😋🍖Tonkatsu吉列豬扒夠晒邪惡😈而且做得正宗,吉列皮酥脆又夠薄,唔會食到成口粉。豬扒有咬口之餘亦夠juicy💦可以沾少少帶點鹹香味嘅醬汁,味道會更上一層樓😋🦀Hairy Crab Butter Udon一定要試下呢個招牌菜😻見到黃澄澄嘅賣相已經覺得好吸引🤩🤩烏冬拌勻加入大量蟹肉嘅蟹黃醬汁,再加上蛋
🐟Hamachi Crudo
🍅Pickled Tomato Salad
🎃Caramelized Pumpkin
🍖Tonkatsu
🦀Hairy Crab Butter Udon
一定要試下呢個招牌菜😻見到黃澄澄嘅賣相已經覺得好吸引🤩🤩烏冬拌勻加入大量蟹肉嘅蟹黃醬汁,再加上蛋黃以及大量香蔥,食落蟹味濃郁,每一啖都充滿淡淡蟹肉😋烏冬呈扁身,口感滑溜,配醬汁一流。畫龍點睛係啲香蔥,蔥香味吊起蟹鮮味,好正😋😋
🍰Double Fromage Cheesecake
有原味以及抹茶雙層cheesecake,芝士味好香,口感非常軟滑。Size細細件,做飯後甜品啱啱好又唔會太漏😆
🍸Mary Loves Travel、Virgin Mojito
酒類選擇眾多,cocktail、gin、sour、sake等好多款式都好特別👏🏻部分cocktail仲好搞笑,好似Mary Loves Travel嘅介紹就係睇下Mary去到邊個國家🗺️再調配相應嘅cocktail🤣🤣呢日Mary就係俄羅斯,所以調配咗以vodka為基底嘅bloody mary🍅番茄味好濃郁酸香。部分cocktail同gin類特飲可以轉無酒精版本。飲落好清爽。
人均消費:$660
推介指數(10分為滿分):8分