2019-02-26
今日專登去灣仔試呢間餐廳,去到門口覺得裝修好靚,但坐低後發現座位之間好逼,坐得好辛苦,同隔離枱超級近,望落可能以為我地係一枱!坐低後,因為我地有兩個背囊,兩件外套,由於我地坐緊牆邊,剛好有一個位可以放到一張椅子,就問職員可唔可以比張椅子我地放低背囊同外套,點知佢話唔可以,其實到而家我都好唔明白,明明有位,而且係牆邊!亦冇阻住出入口,咁少嘅要求都可以冇原因地拒絕!我叫左一個和牛粉,份量少得可憐!仲要咁貴,牛貴Ok,粉都俾多少少啦!食完個河粉,其實個職員已經來回好多次,想收走我啲碗,佢第一次行過嚟收碗,我話個湯要,因為我要點魚皮食!但佢仍然不停望住我地,當食完最後一塊魚皮,即刻收走我啲碗,剩返幾啖嘅蟹肉炒飯,佢想收埋!我Stop左佢!人哋根本就未食完,我明白要做生意,但係咁嘅價錢,我地唔係食緊快餐!就連最後想飲啖水,都係一邊着住件外套,一邊飲!職員話知你,繼續收碗碟!以後都唔會再幫襯!