.酒店前五星級主廚開嘅餐廳比到我驚喜。麵包盤嘅份量令我感受到餐廳嘅用心,麵包微熱嘅溫度,配埋牛油同果醬,更加幫餐廳加曬分🤗.香煎帶子配無花果辣肉腸沙律伴黑松露油醋汁($138) • 睇個名好難想像到佢係咩味道,三粒L size帶子爽彈鮮甜;無花果嘅清甜撞辣肉腸嘅鹹香原來都好夾;黑松露令原先開胃嘅黑醋沙律,味道昇華,變得更加獨特。.松葉蟹味噌蟹膏意大利麵配龍蝦汁($208) • 感覺似fusion菜。松葉蟹加咗鵪鶉蛋好原汁原味。意粉好重蟹膏同龍蝦味,就算松葉蟹同意大利粉分開食, *佢哋嘅鮮味都抵擋唔住* ,如果將兩樣野撈埋嚟食,可以話係 *味覺嘅突破*。.低溫慢煮美國羊T骨配燒原個蒜頭伴意大利青醬($248) • 羊T骨好厚身,生熟程度拿捏得唔錯,所以肉質非常鮮嫩多汁,而且羶味唔會太重,選料好高質。.宇治抹茶紅豆冰($38) • 紅豆冰喺茶餐廳就成日飲,原來加咗宇治抹茶一樣咁夾!如果餐廳可以提供粗身少少嘅環保飲筒,保護環境之餘更貼合食客需要,就會更完美啦!.餐名:以上(兩人)價錢:$632評分:10/10餐廳:Amitie Kitchen (尖沙咀)地址:尖沙咀亞士厘道27號捷利商業大廈
麵包盤
香煎帶子配無花果辣肉腸沙律伴黑松露油醋汁
松葉蟹味噌蟹膏意大利麵配龍蝦汁
低溫慢煮美國羊T骨配燒原個蒜頭伴意大利青醬
宇治抹茶紅豆冰
餐名:以上(兩人)
價錢:$632
評分:10/10
餐廳:Amitie Kitchen (尖沙咀)
地址:尖沙咀亞士厘道27號捷利商業大廈8樓
麵包盤