《CARVER- 銅鑼灣》星期三,又係銅鑼灣搵食團,不過今次唔同~就係同朋友補祝生日。人大左同人慶祝點可以失禮?所以今次選了個酒店的扒房,坐得舒服d,有服務又得體!今晚食左個2人套餐人均都係6百零蚊。酒店黎講算平。而家佢地做緊個CARVER × THE LEO DIAMOND 聯乘嘅二人SET,只需$1288,隨套餐會贈送一條The Leo Diamond  DSeries 淡水珍珠項鍊同現金券送,4月30號之前訂枱仲有early bird 價$1088 ,5舊水人均,如果係生日真係抵到爛!凱撒沙律呢個沙律會跟個sourdough bread,呢個沙律竟然係會擺盤。羅馬生菜上面淋上醬汁,酸酸甜甜幾開胃,加上乾麵包粒,增添鬆脆口感。香炸軟殼大蝦個軟殼蝦我幾鍾意,因為唔駛剝殼。連殼食令蝦外面多左層少少脆的口感,更顯蝦肉鬆軟。下面配以羽衣甘藍同紅珊瑚生菜,幾開到胃!澳洲M6和牛腹脇肉 300g我地叫左Medium,黎到大概係Medium Rare左右。切開又幾得意,以腹脇肉黎講唔係好肥,肉味算重而且唔韌。不過我都講過好多次,澳洲和牛個名令人想起日本和牛,但真係兩種風格。澳洲牛更多係食肉而不是
《CARVER- 銅鑼灣》

凱撒沙律

香炸軟殼大蝦

澳洲M6和牛腹脇肉 300g
我地叫左Medium,黎到大概係Medium Rare左右。切開又幾得意,以腹脇肉黎講唔係好肥,肉味算重而且唔韌。不過我都講過好多次,澳洲和牛個名令人想起日本和牛,但真係兩種風格。澳洲牛更多係食肉而不是油香。個外層都處得理ok,少少脆口~唔錯!

澳洲尖吻鱸魚柳
鱸魚係西餐上一個好十分喜歡嘅菜式,如果唔食牛我會先考慮魚。但大家知道香港食西餐d魚多數品質都成疑,所以黎酒店食,見到鱸魚一定心心眼。魚柳先被煎香,魚肉嫩滑入口即溶。,廚師用左西班牙皮奎洛紅辣椒泥點綴係幾新鮮,今晚MVP我俾呢個。

特濃朱古力蛋糕
甜品係朱古力蛋糕,3層口感分別係上層好欣賞佢上面嘅朱古力焦糖脆脆,中間係朱古力honeycomb係非常非常濃郁!加埋一個好清新嘅Respberry雪葩,同個朱古力好夾!
2024-04-17
TakeAway