2019-01-31
臨近農曆年年尾,很多飯局今次朋友就帶咗我黎旺角創興廣場嘅韓舍,開頭聽個名,我以為係食韓燒,上到黎先發現係我喜歡嘅火鍋。店舖很細心,在門外擺放很多座椅給顧客等位是唔使罰企👍🏿👍🏿👍🏿朋友很醒目咁預早訂位,所以一黎到就可以即刻安排座位比我地。入到店內就覺得好似去咗酒店食Buffet感覺由於朋友話怕食雞煲後再食唔到其他野,所以就決定要最基本嘅任食火鍋。枱面有一罐黑芝麻油,職員很細心講解食黑芝麻油嘅好處👍🏿👍🏿👍🏿湯底就叫了豬骨及三鮮,豬骨湯感覺有奶香味,而三鮮超香菇菌味,感覺好似飲緊蘑菇湯,好好味😋😋😋飲品也有十多款,而啤酒也是任飲火鍋配料超過四十多款之外,還有熟食,最意想不到我蟹皇蠔粥很鮮味,可惜肚容量不,否則一定會食多碗。甜品款式也有很多,喜歡他們將甜品切成一小粒,可以品嚐到很多款式埋單每人都唔過$200
飲品也有十多款,而啤酒也是任飲
埋單每人都唔過$200