2019-05-03 1389 views
今日去左上環蘇杭街食Lunch, 經過呢度就試下係咪D人講到甘神。利申:小編一向喜歡曲奇皮多D既。好啦,同事話買少少返去食我都可以試一啖既。哈哈。我地叫左3個原味,兩個鮮奶tart, D酥皮真係睇得出有好多層,據說話有368層既,呢D就唔SURE啦,都冇數過。我地買既時候其實都已經凍凍地,返到OFFICE當然系完全凍啦,小編同事一馬當先試個鮮奶TART,佢冇用微波爐返DING,但反而D酥皮好脆,同事非常欣賞,輪到我試我既原味蛋撻,小編一向最怕食凍TEKTEK既蛋撻當然要叮20秒至食啦,咬落去仍然食到酥皮既鬆脆,同埋小編最欣賞系D蛋漿唔會好實又唔會水澇澇甘,有蛋味,呢個呢其實好多餅家都做唔到,呢種新鮮蛋漿味我係非常讚賞既,我同事都有食我呢個返左熱既TART,佢就話如果返叮左D酥皮冇甘脆,我再試下同事冇返叮既酥皮TART,果然如此。所以如果大家是鮮奶TART其實可以不用返叮始終鮮奶凍食都無妨,但如果食原味蛋撻小編仍然建議各位都係返叮先食會好味D,純粹小編個人口味。
原味酥皮TART
2019-05-02
$10 (Tea)
原味酥皮TART
  • 原味蛋撻