2024-01-17
一講起好食既酸菜魚,太二酸菜魚一定榜上有名,不過要特登返大陸食,我又無乜咁既動力,今日行下啟德個新商場AIRSIDE既時候見到呢間,好多人排隊,平日閒日都咁旺,證明真係好有人氣,襯有時間我地都唔執輸等埋一份,入到去見到環境都幾乾淨企理寬落。🔴老壇子酸菜魚(1至2人份)一黎到見到入面有滿滿既花椒我真係流晒口水🤤🤤🤤未食已經聞到酸菜魚既香味,啲肉夠晒嫩同埋夠鮮,佢地既口號係酸菜比魚好吃,但係我覺得兩樣都好好食呀!果然名不虛傳,太二既酸菜魚的確出色,我地仲加左粉絲,好滿足🤩🤩利伸:我本身都食得好辣,覺得佢地set好既辣度都可以接受既,起碼有啲辣味,但完全唔食得辣果啲朋友要留意下了。 🟤個個中意食雞翼雞翼炸到好出色,顏色好靚😍本身以為個雞翼會好熱氣,點知食落又無呢種感覺,十分香口。 🟡蝦仁娃娃菜娃娃菜浸左係滿滿既湯汁入面,好入味!上面除左蝦仁,仲有午餐肉粒,轉個頭就清晒。🔵蝦仁嘅鐘水餃一咬就咇晒啲肉汁出黎。皮薄餡多。🟣飲品佢地本身提供花茶corner,俾客人自己整陳皮洛神花茶。不過我地想飲啲凍野就叫左兩杯楊桃百香果檸茶,好fresh!
🔴老壇子酸菜魚(1至2人份)
🟤個個中意食雞翼
🟡蝦仁娃娃菜
🔵蝦仁嘅鐘水餃
一咬就咇晒啲肉汁出黎。皮薄餡多。
🟣飲品