好耐冇同皇太后👩‍👧至愛食佢至愛既酸菜魚🐟疫情前😷佢𝐖𝐞𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝成日都會拉皇老大👨🏻北上食野不過依家冇得返都唔驚💃🏻香港🇭🇰都有得食啦🥢~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪涼菜▪▫椒麻皮蛋皮蛋唔係平時成日見到黑蚊蚊個種🖤係用左外圍透明,中間溏心個隻🧡唔係油浸,唔怕油淋淋😏雖然叫椒麻,但仲食到有少少酸🤏🏻係有齊麻 • 酸 • 辣𝟑種🤪口感比黑色既彈牙,亦冇個陣臊味😎.▪主菜▪▫️十三少酸菜魚 (辣/唔辣)辣細分左小辣 / 辣🌶️上枱時候見到咁大盆,真係覺得好誇張😱店員話俾我地聽💁🏻‍♂️魚湯底係用鮮魚骨熬製🔥建議我地先飲碗魚湯🍲表面佈滿晒酸菜 • 麻椒 • 芝麻 • 乾辣椒🌶️ • 等等既香料魚肉無骨 • 夠滑🧏🏻‍♀️,而且仲幾大塊添👐🏻底下既配菜有萵筍💚 • 菇菇🍄 • 白蘿蔔片🤍.▫️十三少蒜香荷葉蟹飯 (細)雖然係細𝐒𝐢𝐳𝐞,但係其實都夠𝟐-𝟑個人食👯‍♀️正中間有𝟐隻原隻蟹🦀打開蟹蓋一望👀,每𝟏件都滿晒蟹膏🤤仲係𝟏公𝟏乸🫣而且蟹蓋蓋住菜脯 • 蒜香🧄係中間先蒸🔥底下既飯索晒蟹既鮮,本身已經勁香😌再加埋菜脯 • 蔥粒🥄最正係飯粒粒分明,唔係爛𝐁𝐚
好耐冇同皇太后👩‍👧至愛食佢至愛既酸菜魚🐟
疫情前😷佢𝐖𝐞𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝成日都會拉皇老大👨🏻北上食野
不過依家冇得返都唔驚💃🏻
香港🇭🇰都有得食啦🥢
▪涼菜▪
▫椒麻皮蛋
皮蛋唔係平時成日見到黑蚊蚊個種🖤
係用左外圍透明,中間溏心個隻🧡
唔係油浸,唔怕油淋淋😏
雖然叫椒麻,但仲食到有少少酸🤏🏻
係有齊麻 • 酸 • 辣𝟑種🤪
口感比黑色既彈牙,亦冇個陣臊味😎
椒麻皮蛋
椒麻皮蛋

▪主菜▪
▫️十三少酸菜魚 (辣/唔辣)
辣細分左小辣 / 辣🌶️
上枱時候見到咁大盆,真係覺得好誇張😱
店員話俾我地聽💁🏻‍♂️魚湯底係用鮮魚骨熬製🔥
建議我地先飲碗魚湯🍲
十三少酸菜魚 (辣/唔辣)

魚肉無骨 • 夠滑🧏🏻‍♀️,而且仲幾大塊添👐🏻

底下既配菜有萵筍💚 • 菇菇🍄 • 白蘿蔔片🤍
十三少酸菜魚 (辣/唔辣)

▫️十三少蒜香荷葉蟹飯 (細)
雖然係細𝐒𝐢𝐳𝐞,但係其實都夠𝟐-𝟑個人食👯‍♀️
正中間有𝟐隻原隻蟹🦀
打開蟹蓋一望👀,每𝟏件都滿晒蟹膏🤤
仲係𝟏公𝟏乸🫣

而且蟹蓋蓋住菜脯 • 蒜香🧄係中間先蒸🔥
底下既飯索晒蟹既鮮,本身已經勁香😌
再加埋菜脯 • 蔥粒🥄
最正係飯粒粒分明,唔係爛𝐁𝐚𝐭𝐁𝐚𝐭🤓

🔺💁🏻‍♀️需另加𝟏𝟎% 服務費
🔺餐廳🍽樓底夠高,位置大多係卡位🛋,坐得舒服😌
🔺枱既𝐒𝐢𝐳𝐞夠大,就算野食份量係一大盆,都仲有好多空位🤗

🔺好特別用左花生做筷子托🥜