2024-06-30
陪女女游完水周圍想搵麵食,維園行過嚟,其實好多間有台灣嘢有食羊肉嘅,阿女見到都話唔啱食,行行吓去到呢間,見佢哋舖頭乾淨整潔又有唔辣嘅麵就入去啦!我叫咗一碗酸辣粉配口水雞,另外就係鹽焗雞配一個清湯麵,佢哋話酸辣粉係招牌,但係我覺得啲薯粉麵好腍口感麻麻哋,個湯冇乜層次淨係感覺到佢落咗好多醋個味太濃(同傷心酸辣粉爭好遠)同埋佢哋嗰個口水雞有啲嚡,我個心即刻喺度諗佢呢啲面係咪預製架?淨係整熱佢整出嚟嗰啲呀?唔夠好食,真係唔好叫自己做招牌菜!感到失望嘅時候,就試吓阿女個碗鹽焗雞配清湯麵,覺得佢啲白麵好好食!好有嚼勁!同埋浸咗好耐都唔淋喎!而且啲鹽焗雞好嫩滑好好食!我冇影相,而且都唔係次次會寫食評,但係覺得就咁大家可以試吓,反正唔貴$5x-6x已經大大碗。我見隔籬枱啲男仔叫好似豬軟骨清湯麵,都話好好食。另外佢係不停有人買外賣,所以其實呢間應該都多熟客。我頭先望返之前嘅食評見到有客話睇鋪啲阿姨浮躁,我嘅感覺就係阿姨好着重外賣單,我明明同佢落緊單,佢一見有人入嚟買外賣都唔理我即刻理咗人哋先,好彩我唔係好趕時間,如果唔係真係會話佢,覺得好冇禮貌,阿姐都feel到即刻同我講等一等唔好意思🤣!不過唔知係咪外
不過唔知係咪外賣平台,成日同佢哋計時,佢哋就好快手做晒外賣單先。
其實我都會再食🤣!我下次一定要自己嗌一碗清湯麵!