2022-02-24 34 views
之前係旺角總店食過晚餐,食過返尋味,今次去只係開咗幾個月嘅沙田分店食午餐,揀咗極上和牛吃到飽餐,198蚊任飲任食90分鐘,星期六另加10蚊。牛大人呢期同蠟筆小新合作,店內四周都係蠟筆小新佈置,亦有精品發售,沙田店仲有收費即影即有,可以同小新留倩影。入座前要揀湯底,上次紅燒牛骨鍋唔錯,今次轉一轉,揀咗期間限定醍醐番茄酸辣鍋,可以揀大、中、小辣,小辣剛剛好,唔會嗆喉,加埋酸菜同番茄,酸辣之中帶點鮮甜。當日非常肚餓,坐低即叫小食。香腸、鹽酥雞、甜不辣、脆薯等台式小食熱辣辣又香口。魚香皮蛋豆腐夠冰涼,豆腐嫩滑,皮蛋甘香,我同朋友各自食咗三份,確實出色。雖然同樣係極上和牛套餐,但午餐嘅牛肉種類較少,無咗安格斯牛小排、手切封門柳等,幸好仍然食到安格斯特選牛板腱,肉味不錯,而澳洲M5和牛牛肩卷肉質幾柔軟。上次試過「漿」,相當滿意,再次回味章魚珍珠漿、蟹子墨汁漿、真味牛肉漿,軟滑彈牙,各有滋味。📍牛大人沙田沙田正街11-17號偉華中心2樓9A-9B號舖

📍牛大人
沙田沙田正街11-17號偉華中心2樓9A-9B號舖