2015-05-29 6203 views
係我收工趕緊去嘅途中,朋友係 group chat 度彈咗張醬油蟹嘅相出嚟,引我行快兩步,心諗仲咩唔等埋我到先叫呀,攤熱晒會唔會唔好食架!? 為咗制止啲口水流,快馬加鞭!一上到去,settle down 飲杯熱茶暖暖胃,就即刻同隻蟹打吓交道。呢次係我第一次食生醬油蟹,咸咸哋,都好入味!yummy yummy 隻蟹都算大隻,我哋三個人食,如果食晒就食唔落其他嘢。最後包起咗啲等朋友攞番屋企同細妹分享!了解我係牛癡嘅朋友,都估到我會order生牛肉食,每次去到啲比較高級啲韓食舖我必叫項目之一!個哥哥仔等我哋相機食完就幫手撈埋佢。雪梨條我覺得切到粗得滯,但爽甜嘅,加埋主角鮮味生牛肉同生蛋、蒜片,一流! 韓燒方面,叫咗鮮帶子同牛肋骨。帶子有八大隻,好新鮮;牛肋骨唔嚡、肉嫰,負責燒嗰位朋友都要讚一下 。我哋仲有叫半隻辣雞 (唔記得咩名) ,同埋一個唔記得咩湯跟飯!啲前菜又可以不停refill,食完飽到我哋要hea多陣抱住個肚先走!
醬油蟹

生牛肉