2010-07-12 45 views
晚上和老婆落街搵食,原本無乜idea, 諗住到附近茶餐廳搞掂, 但行行吓有間小店開咗, 見舖面不大但坐滿客, 睇落應該靠得住, 所以入去試試.我點左醬骨架同淨麵, 老婆點左個芹菜水餃, 然後再叫左個土豆肉夾饃share. 個醫骨架好正, 店主話用新鮮豬骨每日忟成,. 偷左老婆一o舊水餃食, 味道ok, 口味較清淡, 西芹配豬肉帶出鮮味. 跟住個肉夾饃其實係好似漢堡包咁, 係西安既特色小食, 用烤餅夾住d土豆絲(即係薯仔絲)同豬肉, 土豆絲好爽口, 整體配搭不錯, 不油lei, 食多個都得, 所以打包左多一個返屋企嘆. 其實間店仲有好多其他野食, 但兩個人叫唔到咁多, 等下次再試再報料. 店內員工態度有善, 服務算係唔錯, 又有電視同雜誌睇, 不過地方細左d, 有時唔坐得耐, 但食物確係唔錯, 值得一試. 以後落街搵食又多一個好選擇(實際是在西貢街同渡船街交界).

醬骨架好味道
西芹豬肉水餃
2010-07-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$40 (Dinner)
醬骨架好味道
西芹豬肉水餃