2020-11-07
韓牛韓式燒烤旺角彌敦道601號創興廣場1樓本身都鍾意食韓燒,既然今日係happy friday,梗係同同事收工之後去食餐好㗎啦,我哋今次就揀咗位於旺角呢間韓牛燒肉放題,價錢都大眾合理一入到去,我哋嗱嗱臨就去拎嘢食啦,首先我哋去咗拎肉,見到款式都非常多而且充足,海鮮,牛肉,豬肉,雞肉,甚至連羊肉都有,呢個價錢來講,就咁望到款式都已經加左分 前菜方面都好多,普通嘅泡菜,芽菜都有,另外仲有青瓜,時菜等等,望落好開胃,我哋都拎咗一大碟炸物方面,我哋拎咗蝦片,炸蝦,麥樂雞同炸帶子,本身都驚會唔會擺好耐所以凍哂,但係食落口仲係脆卜卜,忍唔住之後出去再拎多一轉開始燒肉啦,牛肉同牛仔骨都醃得好入味,我哋覺得今餐最好食就係呢兩樣,另外豬扒同埋多春魚都唔錯韓燒來講,呢度海鮮冷盤都算多,我哋就拎咗帆立貝同三文魚試吓,質素正正常常,比預期中好甜品方面,我哋試咗椰汁西米糕同埋芒果糯米飯,呢兩款真係好好食,尤其糯米飯好軟熟,而且呢到仲有朱古力噴泉,同埋任食雪糕真係好吸引呀
旺角彌敦道601號創興廣場1樓