2023-08-02 42 views
岩岩去完日本想食番燒肉,就揀左呢間網上評價好似唔錯的牛匠石燒。餐廳地點係正金馬倫道中間,放工過黎都好方便。幾鐘意呢度食燒肉但好乾淨企理!因為用石燒,完全唔會有油燒味,餐具都好乾淨。店員不時會主動幫手換爐塊同牛油紙,客人仲可以著住不織布圍裙食☺️完全唔擔心件衫會有味或整污糟,真貼心👍🏻牛蒡前菜牛蒡漬物好有食日本餐廳的味道。咸咸甜甜的,清清口腔燒原隻日本魷魚件數都幾多。燒到有焦香,口感幾實淨。仲可以加檸檬提新,都okay牛舌Combo個人覺得呢個Combo係必嗌,一次可以食晒兩種口感!薄切牛舌質感好軟身,油脂香濃。我就偏愛厚切牛舌🤩燒到有燶邊,除左香口同爽口啲之外,入面都仲keep到好嫩滑,好味😋鹽燒牛匠特選牛肉店員話今日特選係西冷牛扒。幾Juicy, 油脂相對冇咁多,岩我,散發淡淡的牛味。再配搭燒肉醬油同柚子芝麻醬兩款唔同食法😀再豐富左我地仲追加左生菜蒜片、味素飯同湯烏冬。一啖燒牛一啖主食,索晒啲牛汁同精華😆原來🩷🩷🩷呢度既彩蛋係佢的飲品!牛匠彩虹水果茶已經係杯Giant Drink, 入面勁多水果,冰菠蘿、百香果、橙、西柚、檸檬,好香甜,食住燒肉飲好正😗菠蘿沙冰點知原來呢杯Mega Dr

牛蒡前菜

牛蒡漬物好有食日本餐廳的味道。咸咸甜甜的,清清口腔

燒原隻日本魷魚

牛舌Combo

鹽燒牛匠特選牛肉

原來🩷🩷🩷呢度既彩蛋係佢的飲品!

牛匠彩虹水果茶

菠蘿沙冰

點知原來呢杯Mega Drink先係大佬😂冇諗到係巨型杯菠蘿沙冰以外,仲有厚厚的芝士奶蓋。面頭放多兩串菠蘿同阿華田脆脆增加口感。超級邪惡同滿足😝

2023-07-31
Type of Meal