2019-08-27 139 views
夜晚約朋友食飯又要周圍搵好西食,咁啱呢排好想鋸下扒,所以就揀咗去荔枝角金鳳大餐廳。 一見到個menu有好多扒鋸,真係令人好興奮! 呢類餐廳喺香港真係買少見少。。。白湯加餐包呢個海鮮忌廉湯真係真材實料,入面真係有魚肉咖! 加埋餐包一齊食,已經令我飽咗一半!好正!美國安格斯肉眼扒餐 ($155)肉眼扒叫咗七成熟,比預期中煎得生咗少少, 不過肉質同味道都唔錯,完全滿足到我想鋸嘅扒嘅效果! 肉味香濃,可以媲美出面食二百幾三百蚊嘅扒。薯格炸得都好香脆可口!帶子牛柳餐 ($138)牛柳就叫咗五成熟加蒜蓉汁鐵板上。好可惜牛柳口感比預期中差。肉質比較奇怪, 唔知點解啲肉好稔,甚至有啲霉嘅感覺,其實如果唔加汁落去鐵板度可能會好食啲。。。 因為加埋啲汁,薯條都變得稔曬。帶子食落冇乜特別,還可以啦!跟餐仲加咗15蚊,就有蕃茄汁意粉。好有以前鋸扒伴碟嘅茄汁意粉味道。好彩肉眼扒質素唔差,滿足到我想鋸扒嘅慾望啫~~

白湯加餐包

美國安格斯肉眼扒餐

美國安格斯肉眼扒餐 ($155)

帶子牛柳餐

帶子牛柳餐 ($138)

好彩肉眼扒質素唔差,滿足到我想鋸扒嘅慾望啫~~
Type of Meal
Dinner