2024-05-06
👋 大家好!今日我想同大家介紹一間舊日風格嘅車仔麵餐廳,佢睇似平凡,但係每一個細節都刻劃住廣東人嘅真摯與熱情。我喺度食過兩款出眾嘅美食,實在好值得同大家分享😊。首先,我要推介佢嘅「酸菜鴨血肥腸粉」🍲。喺豐富鮮美嘅湯底中,鴨血同肥腸嘅味道揚得淋漓盡致。湯底醇厚濃郁,香氣撲鼻,配搭上少許酸菜嘅酸味,令味蕾間嘅平衡得以恰到好處。特別提一提,肥腸煮得剛剛好,口感彈牙;鴨血又滑又嫩,佢哋嘅配搭簡直係天作之合。最後再加上一根滑溜溜嘅腸粉,呢個組合絕對係冬日裏暖呼呼嘅美食啊😋。再者就係「青椒釀魚肉」🌶️。我一直都覺得,將魚肉釀入青椒中,係將傳統菜式提升到新嘅高度。佢嘅魚肉鮮嫩,有淡淡嘅海味。佢配上青椒之後,變得更加美味;清香嘅青椒同魚肉嘅海味完美地結合在一起,令人回味無窮👍。簡單嘅環境中,每一款食物其實都攞到手工嘅精緻與用心。每一口都能感受到香港嘅街頭滋味,那種親切與真摯,好似我哋喺繁忙生活中尋找嘅平和與溫暖💕。最後,呢間車仔麵餐廳,喺我心目中,已經成為一個能重溫舊日滋味嘅地方🌟。不論食物質素定係價格,都絕對令你滿足。無論你乜時有心情想重溫舊日街頭嘅滋味,呢度都會俾你一個好味嘅答案👍。我會再繼續探索佢
最後,呢間車仔麵餐廳,喺我心目中,已經成為一個能重溫舊日滋味嘅地方🌟。不論食物質素定係價格,都絕對令你滿足。無論你乜時有心情想重溫舊日街頭嘅滋味,呢度都會俾你一個好味嘅答案👍。我會再繼續探索佢更多款式嘅車仔麵,等待更多驚喜等緊我呢🥳