2019-03-02 105 views
成日話我最中意𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓𝒐𝒐𝒎,但係一直未認真寫過佢。回頭率:🌕🌕🌕🌕🌗服務:🌕🌕🌕🌕🌑環境:🌕🌕🌕🌕🌑份量:🌕🌕🌕🌕🌑味道:🌕🌕🌕🌕🌑價錢:HKD148/Pal◆𝐒𝐔𝐌𝐌𝐀𝐑𝐘◇環境唔錯,座位多,尖沙咀店排隊少。牛肉高質,份量大,招牌漢堡多。————————————————————————◆菠蘿煙肉牛肉漢堡◇ HKD92 😍漢堡包嘅麵包好重要,太硬太腍都容易令成個包扣分。哩度嘅麵包厚身,塗了薄薄一層牛油,烤得乾身之餘保持輕盈鬆軟,空氣感十足,同𝑺𝒉𝒂𝒌𝒆 𝑺𝒉𝒂𝒄𝒌非常軟身濕潤的麵包完全唔同,哩個睇個人喜好,我就覺得兩個各有特色,友人就更中意𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓𝒐𝒐𝒎乾身嘅感覺。煙肉頗為香脆,上面的菠蘿多汁,酸酸地尤其開胃,滲落牛肉裡令口感更加Juicy。漢堡扒好厚切,肥肉比例唔低,所以充滿香口的油脂味。唔好睇佢顏色好似全熟,食落完全唔韌口,冇咩筋,又唔鞋口。◆帶子漢堡◇ HKD98 😋第一次試帶子漢堡,冇想象中咁單調。比左四粒大帶子,有裙邊,好彈牙,冇雪味。番茄的加入亦令本身無甚味道嘅帶子生動起來。◆薯條◇ HKD
成日話我最中意𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓𝒐𝒐𝒎,但係一直未認真寫過佢。

回頭率:🌕🌕🌕🌕🌗

帶子漢堡

◆帶子漢堡◇ HKD98 😋

粗薯條

◆薯條◇ HKD28 😋
同樣係炸得酥脆唔乾硬,粗薯嘅薯仔味又夠濃。

芝士條

◆𝐌𝐨𝐳𝐳𝐚𝐫𝐞𝐥𝐥𝐚 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 𝐒𝐭𝐢𝐜𝐤◇ HKD50 🙂
熱辣辣嘅芝士條,本身係𝘉𝘳𝘪𝘦 𝘊𝘩𝘦𝘦𝘴𝘦,當日轉左𝘔𝘰𝘻𝘻𝘢𝘳𝘦𝘭𝘭𝘢,拉絲效果一流,不過要趁熱食,咪好快會冇得拉絲,食落亦比𝘉𝘳𝘪𝘦要硬身少少,有啲似食芝士丸。

💁🏻‍♀️可能幾次去尖沙咀店都係好早或者好夜,完全唔駛排隊,而且尖沙咀店大啲,坐得舒服好多

💁🏻‍♀️漢堡喜愛程度:大烤菇芝士牛肉漢堡>煙肉菠蘿牛肉漢堡>帶子漢堡>鵝肝牛肉漢堡>軟殼蟹漢堡

💁🏻‍♀️哩度嘅Burger我覺得牛肉最出色,其他款式相比之下肥美多汁程度都略遜一籌,至於鵝肝排得後,係因為鵝肝同牛肉都太搶眼,分開食仲正啲

💁🏻‍♀️最大嘅遺憾就係因為漢堡大,我食完一半就凍左了嗚嗚

👉🏻我心目中的Burger回頭率排名👈🏻(唔考慮地理位置....)
1. The Apple Pan
2. 𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓𝒐𝒐𝒎 ✨(大啡菇牛肉漢堡)
3. 嘉寶小食(烤菇芝士牛堡)*
4. In-N-Out Burger*
5. Shack Shack (Smoke Shack)*
6. Top Blade Steak Lab (Super Burger)
7. Burger Bar (大啡菇牛肉漢堡)
8. BLT/The Butchers Club Burger/Seafood Stand(Classic Burger)/Honbo
10. Five Guys **
11. 時新快餐