老爺黎屋企食飯🧓👵當然要請佢食好野🦪🦪🦪🦪上次去天后食完@oystercovehk 睇到好多人叫外燴就下定決心要外賣“生蠔”返屋企食前幾日大老闆嘅爸爸就喺我最尊敬嘅老爺話要來屋企食飯貴客到🧓今日嘅主題就喺“oyster➕️剌身大餐”🦪🍣我揀咗幾款生蠔+剌身1️⃣Tia Maraa Pearl 愛爾蘭產,清新宜人,海水味不算重,有點榛子果仁的香氣。2️⃣cocollos入口有清新海水味,特點係帶子位十分鮮甜,蠔身肥美爽脆有層次,肥美,帶有強烈回甘!3️⃣Speciale Lambert法國的藍寶石生蠔,曾於2011及2015年榮獲法國農業博覽會金獎。 含礦物味,鮮甜可口🐚北海道活赤貝🐚車厘蜆🦐法國藍蝦打開個低調奢華嘅包裝好大盤海鮮拚盤show出黎高級的不得了以示我對老爺嘅尊🙇‍♀️會揀呢間喺因為1️⃣新鮮食材响法國直接入口,食過幾次都喺咁新鮮2️⃣種類多賣相靚刺身➕️生蠔任揀,都可以幫你擺靚靚3️⃣有氣氛外賣仲幫你做燈光效果,熄燈影相好靚4️⃣抵食老爺食的好開心,睇到張單話“非常抵食”有朋友,有重要人物黎到屋企叫個生蠔+自揀刺身就啱la面子➕️品味一次過贏到盡🤣🤣
老爺黎屋企食飯🧓👵

貴客到🧓
今日嘅主題就喺“oyster➕️剌身大餐”🦪🍣

我揀咗幾款生蠔+剌身
1️⃣Tia Maraa Pearl
愛爾蘭產,清新宜人,海水味不算重,有點榛子果仁的香氣。
2️⃣cocollos

高級的不得了
以示我對老爺嘅尊🙇‍♀️

會揀呢間喺因為
1️⃣新鮮
食材响法國直接入口,食過幾次都喺咁新鮮
2️⃣種類多賣相靚
刺身➕️生蠔任揀,都可以幫你擺靚靚
3️⃣有氣氛
外賣仲幫你做燈光效果,熄燈影相好靚
4️⃣抵食
老爺食的好開心,睇到張單話“非常抵食”

有朋友,有重要人物黎到屋企
叫個生蠔+自揀刺身就啱la
面子➕️品味一次過贏到盡🤣🤣