2018-07-23 3067 views
前排同朋友去左中環行街,後來行到去蘭桂芳附近既小區,嗰到有好多不同類型既餐廳。多數都係西餐廳同埋酒吧,我同朋友都想食啲西式料理,但一致唔想飲酒😂 後黎就去左呢間burger 店~我地行行下就被 Burger Bar 門外既餐牌所吸引。佢地有多款口味既burger,選擇好多樣化,實有一款符合大家既口味。👍🏼雖然呢間 Burger 唔係一間大型餐廳,但牆上掛滿左充滿歐美特色既油畫,亦有多長高枱,西方氣色濃厚,真係彷如置身於西方國家~~餐牌簡潔俐落,主食、小食、飲品甚至特色食品都包括在內。其實咁樣既餐牌正正係小店既特色,簡單就是美📝 坐落於中環呢啲遊客勝地,緊係要有中英對照既餐牌,方便外國遊客點餐啦 👍🏼自家製檸檬汁🍋 & 自家製檸檬紅茶☕️我同朋友都點左佢地自家製既檸檬汁同埋檸檬紅茶☕️ 飲落有濃郁既檸檬味,香氣撲鼻,感覺好健康開胃,而且清新解渴 🍊🍹紫菜薯條 $22薯條有好香濃既紫菜味,比平時食開既薯條更香脆,唔係淨係得薯香,仲有紫菜既香味,十分和味 🍟炸魷魚 🦑 $55呢道炸魷魚比我地想像中更好食,雖然係油炸,但唔覺得好油膩或者難以入口,反而充滿魷魚既香氣~再加上美味既蛋黃醬,真係香氣四溢

自家製檸檬汁🍋 & 自家製檸檬紅茶☕️

紫菜薯條 $22

炸魷魚 🦑 $55

再加上美味既蛋黃醬,真係香氣四溢。蛋黃醬一直都係我地既至愛 😍 大家黎到Burger bar 不妨試下呢道炸魷魚🦑 🤤

雞排漢堡 $85

等左冇幾耐,一個精緻既雞排漢堡登場 🍔 佢塊雞排好大好足料,味道仲好唔錯~ 雞肉一啲都唔老,睇到雞排既顏色都知佢好嫩滑。我相信有機會係精選最靚既部位黎整呢個漢堡🐥😋

雞排所配既醬汁亦都好香濃,而番茄🍅同蔬菜令個Burger 更清新,再加上因爲塊雞排唔係炸既,所以完全唔覺得油膩~👍🏼

巨大蘑菇牛肉漢堡 $128

再黎就係巨大烤菇牛堡,上面有一大塊菇,用醬汁黎調味,再焗到佢腍腍地好入味~ 菇既底下仲有一塊鮮牛肉、洋蔥、番茄同埋菜😋

咬開漢堡之後,不斷流出肉汁,仲有磨菇入面吸收既精華醬汁~咬落有多種層次,軟腍腍既菇,有嚼頭既牛肉,同埋爽口既洋蔥同生菜,再加上品嚐到淡淡既醬汁,我地都食得好滋味😋 菇同漢堡真係好夾!菇既香氣同牛肉既香味四溢,係一個絕佳既配搭~

我同朋友都好享受呢日既晚餐,野食好味之餘,服務員既態度都好親切。佢為我地提供左手套,仲有紙巾抹手,非常貼心☺
2018-06-16
$200 (Dinner)