2021-07-21
2055 views
一如既往主打都係唔同配搭既重量級刺身丼😍: 四重火山盛丼/ 三色海膽盛丼/ 一番海老蟹丼etc. 唔食生勾勾既話 亦有燒牛或者鰻魚丼~~ 都可以單點刺身壽司燒物同揚物🙆🏼♀️.▫️夢之丼 $278見到有蝦同帆立貝bb即刻就簡佐依個😍 一個丼有7款刺身: 甜蝦 赤貝 油甘魚 吞拿魚 帆立貝 三文魚籽 蟹肉😚 岩晒我依個貪心小妹😛甜蝦好甘甜 完全無蝦腥味 ~~ 帆立貝大大粒好鮮甜同滑溜🤤 赤貝夠彈牙 三文魚籽好多粒 晶瑩剔透且好爽口 蟹肉絲都幾鮮同有蟹味 可以用黎攪飯😚 吞拿魚同油甘魚都好厚實 同埋個色澤好靚 不過我感覺有啲腥😶 仲有一堆好乾嘅中華沙律😶 (我直接無視了哈.▫️制霸! 鵝肝海鮮盛丼 $248媽呀!! 勁多勁多火炙帆立貝圍住成個丼😍😍😍 依款有6種刺身: 帆立貝 三文魚籽 墨魚籽 海膽 鵝肝 同鵪鶉蛋~~帆立貝雖然燒過 多佐陣火炙香味 依然食到佢本身既鮮甜味🤤 勁多粒 超滿足的!! 墨魚籽同蛋黃可以用黎撈飯 唔洗咁dry🙆🏼♀️ 最特別蛋黃竟然係用鵪鶉蛋 流心既感覺超治癒🤤 本身丼飯因為火炙過所以有炭香味 再加埋蛋香 口感更滿足🤤另外嘅主角就係一大片鵝肝同海膽!! 鵝肝仲要超厚
▫️夢之丼 $278
▫️制霸! 鵝肝海鮮盛丼 $248
另外嘅主角就係一大片鵝肝同海膽!! 鵝肝仲要超厚 有炭燒過所以油脂感更加出🤤 勁邪惡~~ 不過建議趁熱食 海膽入口綿密 帶少許焦香味😚
每個丼飯會有麵豉湯配埋 而且枱面仲有味素可以比你加料😍 我依個唔喜歡吃飯既人係咁落😛 食落更加有口感之餘 有啲調味咁~~
總結,
事隔幾年再食依然係覺得好震撼🤭 一碗盛丼就可以滿足你多個願望😛 擺盤仲要好靚同足料desu 大大碗超滿足的!! 刺身都好新鮮同肥美 係魚類略嫌有啲遜色🙈