2023-11-13
鬼金棒 (旺角)📍旺角西洋菜南街2J-2Q號地舖👹多次回訪嘅鬼金棒有三間分店,分別係🔹尖沙咀、🔹旺角、同埋🔹銅鑼灣。🫰會返兜必定有原因嘅,對於我嚟講最令人回味嘅地方就係佢啲超入味又入口即溶嘅豚肉!🤤💁🏻♀️今次我哋order咗💚莞荽辣麻味噌拉麵,同埋💛玉米筍辣麻味噌拉麵! 兩款都係小麻小辣,辣度都比較溫和,而且佢個湯底帶有甜味,即使係麻辣湯底都並非中華麻辣嘅口味,同平時嘅拉麵湯底一樣可以直接飲用!🌽玉米筍唔好見佢普普通通以為好單調,事實做得非常惹味🤭 成座玉米筍見到都興奮!而🍀莞荽控就必點莞荽麻辣味噌,因為又係成座山咁多!🐷自己就覺得豚肉係佢地嘅靈魂!真係做到入口即化又咁入味嘅豚肉,市面上冇幾多間,所以呢樣要大力推介!
📍旺角西洋菜南街2J-2Q號地舖