因為同媽咪慶祝生日,佢想食長腳蟹,老公鐘意食片皮鴨,所以就上網搵到呢間,特登由北角去筲箕灣食,一早打去訂定,點知早一日收到電話話冇蟹番,有D失望不過都照去啦。一去到既感覺就覺得麻麻,可能因為星期日比較忙,連位都冇人帶,去到張檯好細,我地6個人好迫,我地嗌左7餸一湯,D野食hom hom聲咁黎,根本冇位擺,食得好有壓力,因為要食快D清D位出嚟。168一隻龍蝦仲有伊麵底係好抵既,味道係好既,我地曬左3隻,但佢分3碟上,更加冇位擺,最後我地食左少少就堆埋變一碟。乳豬嗌左4分1隻,80蚊有7舊,係靚同好味既。片皮鴨🆗生炒排骨炸得好脆,不過個粉係超厚,基本上係食粉多過肉蒜蓉粉絲蒸元貝同蟶子,元貝就有D乾,蟶子不過不失。蒜子莧菜一般,冇咩好講。粉葛赤小豆煲唐排湯煲得唔錯,湯渣D肉好林,唔係乾曬個D瘦肉。總結:食物其實還可以,性價比高既,但食得咁唔舒服,我自己就未必會再去。

168一隻龍蝦仲有伊麵底係好抵既,味道係好既

乳豬嗌左4分1隻,80蚊有7舊,係靚同好味既。

片皮鴨🆗

生炒排骨炸得好脆,不過個粉係超厚,基本上係食粉多過肉

蒜蓉粉絲蒸元貝同蟶子,元貝就有D乾,蟶子不過不失。

蒜子莧菜一般,冇咩好講。

龍蝦伊麵
片皮鴨