2010-12-11 74 views
是日要響灣仔食lunch, 響附近兜左輪, 見呢間個樣唔錯, 雖然個名怪D (令我想起細個玩天下太平...), 但近排食得唔健康野太多, 食個齋都好. 等位時見到牆上poster寫呢間係non-profit restaurant, 所有人都係義工, 心裏加個分. 雖然唔知係乜機構, 但佢有d kadampa buddhism 的小冊子, 應該是有關的吧! 檯同檯的距離十分窄, 隔離兩隻鬼講野我聽晒... 得3個main course揀. 唔太餓下叫左set lunch b, 即係main course + smoothie. 是日smoothie: 芒果+菠蘿+橙: 唔特別好飲, 冰打得太碎, 似果汁多過smoothie. 甜度ok.Main course: 蕃茄雜菜潮州麵: 因為個聽落個combination 好怪所以叫! 見隔離檯d份量好大, 叫時已叫少麵, 但黎到麵的份量都有兩個男人拳頭甘多... 見到都有d飽. 料幾多但味就係樓上cafe 的蕃茄雜菜意粉質素, 只係個麵特別韌, 有d粗有d幼甘. 個人寧願食意粉.服務麻麻. 可能始終係義工, 幾disorganise下, 唔知

服務麻麻. 可能始終係義工, 幾disorganise下, 唔知邊個負責邊張檯.

總結: Lunch 一個main course加杯野飲成百蚊算貴. 野食只係普通. 雖然係non-profit, 但睇唔到點解要返黎食.
2010-12-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$96 (Lunch)