香港仔愈來愈多日本野食, 而呢間係香港仔第一間有鐵板燒既食店. 其實佢食物水準好普通, 唔係差, 只係唔突出.我食左三樣野:日本蕃茄, 我嫌佢切得太簿, 片蕃茄一夾起就碎了, 搞到"索"得太多汁,好酸!食唔到原味!海膽susi, d海膽唔錯, 不過唔知係咪撞彩食到靚果d~銀雪魚定食, 跟前菜,湯,飯,蒸蛋; 兩大塊魚, 真係好大架! 但係太多汁, 搞到d魚好咸...所以掂唔到汁, 仲係白色魚肉既部份係最好食~~ 同埋白飯硬左d囉!至於點樣"某d侍應態度唔好" 呢??因為單數人頭, 我不幸係要坐"主席位", 位就你set 既, 坐在飲品雪櫃旁邊, 我入座時都話怕唔怕阻住啦, 佢又話唔怕, 到我野食未到佢已經叫我借少少位拎過幾次野, 到我食緊野, 居然有個侍應語氣好似好客氣但又其實態度好唔好咁同我講: 不如同你搬去果邊丫(餐桌另一邊), 呢度阻住我地拎野!!我冇望佢當時咩樣, 我只係好快咁應: "阻住你拎野呀? 我都知架啦!!" 咁佢就梗係話自己講錯左,係佢地拎野阻住我食野咁啦!! 另一個女仔就好快埋黎話"唔係呀唔係" 咁, 叫我唔洗郁啦(佢驚我鬧果個人搞大卦?!), 咁我又冇話d乜, 當
我食左三樣野:
海膽susi, d海膽唔錯, 不過唔知係咪撞彩食到靚果d~

至於點樣"某d侍應態度唔好" 呢??
另一個女仔就好快埋黎話"唔係呀唔係" 咁, 叫我唔洗郁啦(佢驚我鬧果個人搞大卦?!), 咁我又冇話d乜, 當時我冇乜所謂, 搬咪搬lor, 只係後來見到佢做野都乜笑容, 印象就好差!