2020-05-04
店名好特別,所以好容易就記得呢間咖啡店 😁 嘢食同咖啡都係用金庸入面嗰啲功夫名黎命名,睇黎店主係忠實fans喎九陰白骨爪 📍$48其實呢杯都係mocha 黎架啫 🤭 飲落朱古力好出,但個aftertaste 又好香咖啡味 👍🏻用咗中式杯上,係幾岩打咭嘅 (好似越嚟越多咖啡店用中式杯沖咖啡,估唔到又幾靚喎)玄冥神掌 📍$60即係cold brew 咖啡,每日限量發售,好好彩,我地竟然叫咗最後個杯 😊😊 可以選擇nutty 或fruity, 不過default 就係nutty 嘅,咁我地就無轉啦... 飲落竟然覺得好清新,好岩今日個天氣,可以解熱得黎又嘆到咖啡赤煉神掌 📍$79識我嘅人都知我基本上係只叫紅汁底嘅意粉,所以真係食過好多間... 呢間個番茄牛肉醬唔知係咪因為加咗紅酒,所以個汁好香好濃好開胃,個汁嘅份量同意粉軟硬都岩岩好 🍝 可以食完再食...唔知點做到唔多汁之餘又咁入味獨菇劍法📍$92黑松露配白酒忌廉磨菇 🍄 (通常我都係食1-2啖) 唔會太多汁,creamy 得黎唔膩,黑松露都好夠,同樣地,意粉軟硬度都好適中
九陰白骨爪 📍$48
玄冥神掌 📍$60