2023-06-08 197 views
Hoko Farm🍴🍝最近知道鑽石山開咗Donki,就過嚟附近行吓,順便喺附近食埋嘢,同朋友行上去2/F經過Hoko Farm,咁啱行過去就睇咗餐牌,食物都係比較多元化,所以就決定入去試吓,店舖唔係用QR code落單,我哋揀啱咗就叫職員過嚟落單,職員亦好Nice咁介紹今日有咩推介,最後我哋兩個人order咗四樣嘢食落完單之後,職員就送上蘑菇湯和麵包,麵包都係熱嘅,食落去唔會係硬身,都幾易入口,蘑菇湯亦都好creamy。好飲到成碗飲晒。烤大啡菇藜麥沙律藜麥係superfood,但係佢配埋咖啡菇同沙律一齊食,再加上黑醋我覺得味道都幾好食,我覺得都適合素食嘅朋友,輕煎日本帶子三文魚籽野菜忌廉扁意粉由於好鍾意食意粉,但呢個意粉食落去又creamy同埋意粉煮得剛剛好,唔會食落去口感好硬,帶子煎得香,配埋忌廉意粉一起食又唔錯喔秘制香草即烤原隻燒春雞由於烤雞係即叫即製,係需要等耐少少,一上枱就聞到好大陣香草味,呢隻雞唔會覺得好硬,用刀都可以輕輕力切開,一切開啲雞肉好Juice,它個雞肉醃得入味,所以覺得雞胸肉都唔會好鞋口。 金沙薯條🍟餐廳用嘅薯條係比較粗身薯條,原來金沙薯條係用鹹蛋黃撈埋一齊去炸,
Hoko Farm🍴🍝

蘑菇湯亦都好creamy。好飲到成碗飲晒。

烤大啡菇藜麥沙律

秘制香草即烤原隻燒春雞

金沙薯條🍟
餐廳用嘅薯條係比較粗身薯條,原來金沙薯條係用鹹蛋黃撈埋一齊去炸,幾乎成兜薯條都係有鹹蛋黃,係唔需要點茄汁都覺得好好食,朋友亦都大贊呢個薯條。

雪山芝士奶蓋芒果沙冰

飲落好厚嘅芝士奶蓋,略嫌芒果味唔夠突出,但係個芝士奶蓋係幾正。

雪山芝士奶蓋荔枝蠂豆花沙冰
朋友都係話未到唔夠突出,不過都係個奶蓋好正。
雪山芝士奶蓋芒果沙冰/雪山芝士奶蓋荔枝蠂豆花沙冰
秘制香草即烤原隻燒春雞