2022-11-02
大隻仔今次覓食嘅店舖就係💥 金飯館 💥 大隻仔最初對啲間餐廳個店舖名傻傻分不清,成日以為係金飯碗嘅分店,一直行過都冇食過,直到好多朋友都話好食又大碟,大隻仔先至發現原來佢個名叫做「金飯館」。😅😅⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯5⭐️ 超班3⭐️ 一般1⭐️ 差味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️抵食 ⭐️⭐️⭐️⭐️服務 ⭐️⭐️⭐️⭐️環境 ⭐️⭐️⭐️⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🔥 即叫即炸椒鹽豬扒飯 $78熱飲 +$6凍飲 +$8朋友介紹椒鹽豬扒飯好食,所以大隻仔第一次嚟「金飯館」就食呢一款飯。椒鹽豬扒飯嚟到大隻仔嚇咗一跳,份量多到好似一座山咁,豬扒份量超級多,至少用咗兩塊大豬扒切件去炸,炸豬扒啖啖肉,有肉汁,火候啱啱好,炸得唔會乾柴,就連配料一啲都唔馬虎,面頭紅椒絲,炸蒜、蔥花全部都落得好足夠。試一啖個炒飯,粒粒分明,每一粒飯都被蛋汁包住,炒得夠乾身,調味亦足夠,唔會淡而無味,旁邊仲有少少椰菜伴碟。大隻仔對呢個椒鹽豬扒飯俾好高分,大碟之餘,鑊氣夠,有大排檔風味。炸豬扒同炒飯底一樣出色,都十分夠味,夠香口,唯一缺點就係炸豬扒有少少油膩,食開淡口味嘅朋友可能會覺得味道太
大隻仔今次覓食嘅店舖就係
💥 金飯館 💥
大隻仔最初對啲間餐廳個店舖名傻傻分不清,
成日以為係金飯碗嘅分店,一直行過都冇食過,
直到好多朋友都話好食又大碟,
大隻仔先至發現原來佢個名叫做「金飯館」。
😅😅
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
🔥 即叫即炸椒鹽豬扒飯 $78
熱飲 +$6
凍飲 +$8
炸豬扒同炒飯底一樣出色,都十分夠味,夠香口,唯一缺點就係炸豬扒有少少油膩,食開淡口味嘅朋友可能會覺得味道太過濃烈。
🔥 跟餐凍奶茶少甜 $8
茶香奶滑不苦澀
凍飲杯係用保溫杯,冰唔易溶,夠凍,夏天一流。
🔥辣椒油係XO醬,唔辣,配炒飯十分好食。
溫馨提示:
雖然價錢比一般茶餐廳貴,連埋飲品需要$86
但份量超級多,兩個女仔可能都未必食得晒一碟飯,就連大隻仔一個人都食唔晒一碟飯。