2025-01-01
一直愛食炒飯 朋友介紹 就俾機會試試佢 結果係下次經過我都會再試其他款先講佢招牌 即叫即炸樣鹽豬扒飯真係即炸熱辣辣上碟 鋪滿椒鹽在面 賣相好吸引 份量亦大碟 仲有大量高麗菜在旁 豬扒炸得剛好 亦醃得夠味 配合炒飯底 飯炒到恰當 做到一粒粒效果唯愈食愈䶢 我個人覺得可以減少椒鹽量 因為食哂成碟真係覺得對腎有虧 整體係唔錯 真係䶢味要再調整焦香煎焗龍躉球飯相比招牌 我更喜歡這個 龍躉球肉厚量足 值回票價 煎得如其名 香氣足 咬落魚脂豐富 表皮有少少焦脆 魚肉保持嫩滑 亦係配炒飯底 喱個真係值得一試 仲要配埋䶢蛋黃醬俾你點 個䶢香起砂質感 真係好誘惑 不過唔點喱個醬亦好好味 咁先原汁原味食到真龍躉嘅鮮味 整體嚟講 喱個份量真係好大 食量唔大嘅建議兩個食一份 如果佢份量減少價錢往下調會更加吸引 椒鹽豬扒又唔算係必食之一 因為過䶢嘅關係 就算佢整得唔錯嘅豬扒都未免失色咗 反而龍躉球絕對係值得愛魚人士一試
先講佢招牌
即叫即炸樣鹽豬扒飯