朋友話嚟過荃灣呢間金鳳食午餐幾好食,但未試過食晚飯,一於搭車嚟試吓。一落巴士站隔離就係餐廳,真係超級方便🚌一入去見到裝修幾靚,頭頂燈泡拼出英文字STEAK💡 牆身霓虹光管就拼咗餐廳創立年份1969同牛牛圖案🐮我嗌咗一個每月特選晚餐,有暖暖嘅牛油餐包🧈 熱辣辣又大碗嘅忌廉湯,唔漏幾好飲🥣 仲有蟹籽雜菜沙律做頭盤,超大兜,有青瓜、果肉、椰菜同蟹籽,我自己就留返啲間住牛扒食,一啲都唔漏🥗 呢個餐嘅重點,就係新鮮滾熱辣嘅鐵板帶子西冷牛扒🥩 店員真係好貼心,拎住兩大壺蒜蓉同黑椒汁嚟問要邊款,仲提我拎住紙巾遮一遮👍🏻 最過癮就係啲汁滴落大大塊牛扒度「咋咋聲」嘅感覺🤭 店員加咗勁多汁,仲話唔夠可以再加🤤 西冷食落肉質嫩滑,完全無筋😋 帶子用牙籤仔拮住喺牛扒上面好得意,味道鮮甜!薯條份量勁多,沾滿蒜汁完全唔覺得熱氣🍟 最後仲有雲尼拿雪糕做甜品,用不銹鋼兜上keep住冰鎮🍦朋友叫咗個T骨牛扒餐,我切咗少少試下,超厚切超入味🥩 好彩我哋早嚟喳,坐一陣已經坐無虛席、埋單嘅時候見到要排隊呢😄

1992 views
2024-03-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
  • 帶子西冷牛扒