2022-11-02
#pb食在銅鑼灣 銅鑼灣一人烏冬店🍜New Restaurant Alert 🚨✨早前去開銅鑼灣 經過見到呢間新開嘅一人烏冬店 覺得都幾吸引😋 佢係時代廣場附近 位置幾方便🥰 門口有兩部自助點餐機 點完餐後就搵位坐 嘟一嘟單據上面嘅QR code就可以等食👍🏻 店內裝修用左馬卡龍色 每個位以隔版間住 享受獨立嘅時光😍 本身都覺得呢間店係gimmick野 點知食落有驚喜❤️.烏冬每日新鮮自家製 一共有9款選擇 其中有一款係冷烏冬 價錢$98-$138不等😋 仲可以加配小食 例如天婦羅、炸雞、日式年糕福袋等 價錢$10-$108不等😍 另外佢有兩款罐裝牛乳蛋糕($48)🤪🔹蝦濃湯吉列蝦烏龍麵🍤推介❤️ 蝦濃湯加左蝦油超杰身 蝦味超濃郁 口感好rich 好正😍 兩隻吉列蝦好鬆脆 蝦肉好爽😋 份量唔多 但食落都幾飽🤪🔹半熟安格斯牛肉烏龍麵🐮推介❤️ 呢款湯底比較清🤪 不過半熟安格斯牛肉超有驚喜 入口即溶 而且牛味好濃😋🔹日本南瓜天婦羅🎃加配$28就有😋 天婦羅皮薄 南瓜好甜😍 就咁食唔點野都好好食👍🏻🔹草莓罐裝牛乳蛋糕🍓用罐袋幾特別 好好打卡🤪 士多啤梨份量都幾多 不過食落味道一般 中間嘅cream
銅鑼灣一人烏冬店🍜
New Restaurant Alert 🚨✨
🔹蝦濃湯吉列蝦烏龍麵🍤
🔹半熟安格斯牛肉烏龍麵🐮
🔹日本南瓜天婦羅🎃
🔹草莓罐裝牛乳蛋糕🍓
用罐袋幾特別 好好打卡🤪 士多啤梨份量都幾多 不過食落味道一般 中間嘅cream溶哂好奇怪🙈
整體✨ 一人烏冬店好有gimmick 每個位都有間隔 私隱度幾高👍🏻 價錢唔會好貴 試左兩款烏冬都有驚喜 幾好食😍 不過甜品就唔多推薦啦🤪
SOLO UDON ソロうどん (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街18號V Point地下3號舖