每次經開銅鑼灣都好鍾意食,連續上榜米芝蓮嘅拉麵店,除咗湯底濃郁、麵條又夠新鮮,廚房係開放式,你可以睇住拉麵師傅準備碗拉麵,真係好似去咗日本咁。必點特製辣味沾麵係一款粗麵(熱麵),拉麵上面有厚切叉燒肥瘦適中,肉質粉嫩軟腍,麵條有彈牙嘅口感,又煙韌有嚼勁。而魚介沾麵就更加鹹鮮濃厚,特製辣味辛香惹味。另外一款特色係佢嘅特製低溫叉燒拉麵(幼麵),碗裡面有六大塊薄切叉燒,低溫慢煮肉質特別粉嫩軟滑,充滿彈牙爽口嘅口感,而湯底係醬油豚骨湯底,醬香濃郁。除咗拉麵,小食都一定要點自製嘅餃子,每份有五隻,餃子外皮煎香,內裡肉汁飽滿,粒粒滿足。而涼拌菠菜補充返適當嘅纖維,菠菜柔軟麻香,擺盤非常精美,頂層鋪滿柴魚絲,感覺更滋味!

2024-01-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
  • 特製低溫叉燒麵