2023-08-08
放工即使黎拎位食飯,好好彩7點到可以順利入座。入座後好快送上小菜同茶, 暖暖既滷水花生粟子好入味,係睇緊菜單既時候已經比我地食哂。京味炸醬拉麵呢個係我地既all time favorite,醬夠濃,肉碎豆乾等配料都好慷慨,不過唯獨無青瓜絲,食到最後係有小小漏,但整體都已經好好味!揚州糟溜滑魚片朋友表示魚片真係好滑,有酒香味濃,味道好特別,有家鄉風味。不過我忘記左自己唔飲得酒,所以我食唔到呢味菜。揚州炒飯樂天既炒飯真係唔會令人失望,炒得夠鑊氣,調味亦適中,當而家茶記七、八十蚊都係比隔夜叉燒炒飯,樂天顯然材料新鮮,整體性價比更高。蒜茸清炒菠菜正正常常既一道家庭小菜,仲加左一點炸蒜點啜,蒜味亦夠,健康之選。香煎豆沙鍋餅食到咁上下提侍應可以起甜品,即叫即煎,大概十分鐘內就上到台。豆沙鍋餅真係無得輸,而且豆沙分量夠多,好岩我呢D甜魔!
京味炸醬拉麵
揚州糟溜滑魚片