2022-10-14
🌟銅鑼灣刺身生蠔大閘蟹放題🌟近排天氣涼咗,有少少秋風起,食蟹嘅季節又到啦,見到瀛豐呢間放題有得upgrade任食大閘蟹,於是今晚就去食餐勁嘅😍放題包咗好多嘢食,有新鮮嘅刺身、鮮甜肥美嘅生蠔,仲有呢度出名嘅帶子海膽,食到肚仔滿滿,我哋仲upgrade咗有埋大閘蟹😆個人勁鍾意個帶子海膽,非常之鮮甜,海水味喺口入邊爆發,非常滿足👍🏻大閘蟹更加係好經驗,好多膏,食落好香口,而且蟹味都好重,啱晒我呢啲海鮮友,雖然放題好多嘢食,我自己一個人都食咗四隻☺️其他食物嘅選擇都好多樣,叫咗蟹子軍艦、酸辣鳳爪、雞腎串、芝士年糕等等,好值得一讚係啲軍艦嘅紫菜乾爽脆身,令到個口感非常唔錯😚芝士年糕都好正,識落熱辣辣,而且入邊好多芝士,好味道啊❤️飲品方面就攞咗龍井茶、荔枝紅茶、烏龍茶,解膩一流:甜品方面就攞咗榴槤味雪條,非常之濃郁,啱晒鍾意食榴槤嘅朋友仔☺️餐廳嘅放題好受歡迎,今晚全場滿晒左,但餐廳嘅空間感十足,值得一讚係員工清碟同上菜都好快手,食得舒服又開心☺️#吃貨 #食好西 #打卡餐廳 #相機食先 #美食推介 #hkfoodie #銅鑼灣美食 #放題