2022-06-23 2955 views
銅鑼灣必食人氣日式串燒📍#燒烤堂人均消費: HKD465燒烤堂聽過好多次,今次終於可以食🤩 餐廳位於永光中心(大利行果邊),好方便但要預早少少排隊搭𨋢! 朋友一早就訂好海鮮,去到再點下其他嘢食!餐牌都好多野食,豬牛雞海鮮蔬菜類樣樣齊,價錢一啲都唔貴! 💯日本味醂燒雞泡魚乾🐟$48一向雞泡魚乾都好好食,依度真心推介! 佢味醂勁晒入味,入口香到不得了! 正! ⭐️鹽燒原塊雞皮🐔$22/串好大塊嘅雞皮呀!😍 同平時食有少少唔同,佢壓得好薄,食落雞油香比較淡,但勝在夠脆口,兩人一塊過下口癮👌🏻⭐️鹽燒翠肉瓜🥒$18/串咦!原來燒翠肉瓜又幾好味,唔好以為好乾,其實好咬落好多水份,少少調味已經夠晒⭐️鹽燒秋葵🥒$18/串燒秋葵都幾香,表面好似幾乾身,識落大少少黏性,我個人唔抗拒秋葵,所以我覺得OK⭐️厚切鹽燒牛舌腩🐮$48/串好少食牛舌腩,食落又同普通牛舌差不多,有夠厚兼有口感,咸到剛剛好⭐️孜然豚肉韮菜花卷🐷$24/串薄薄的豚肉片卷住一札韮菜花,豚肉帶有微微孜然香,加上韮菜花有口感,唔錯💯甜奶牛油包🧈$18/2件真係邪惡到想喊嘅甜奶牛油包!一大片嘅牛油,加上一片美味烤過嘅包,食落去門口甜奶牛油嘅香味,個包

銅鑼灣必食人氣日式串燒

⭐️鹽燒秋葵🥒$18/串

⭐️厚切鹽燒牛舌腩🐮$48/串

⭐️孜然豚肉韮菜花卷🐷$24/串

💯甜奶牛油包🧈$18/2件
真係邪惡到想喊嘅甜奶牛油包!一大片嘅牛油,加上一片美味烤過嘅包,食落去門口甜奶牛油嘅香味,個包有中和返佢哋嘅膩,$18兩件,幾過癮
甜奶牛油包

🆗鹽味開邊燒雞翼🐔$20/2隻
鹽味雞翼就麻麻哋!雞肉係滑嘅,個皮亦都燒得好脆,但就唔夠味,少少鹹味都食唔到
鹽味開邊燒雞翼

⭐️孜然燒蒜蓉茄子🍆$36/份
食燒烤,當然要食孜然燒茄子!😍一絲絲嘅茄子肉,加上孜然,調味和口感剛剛好!

⭐️鹽燒白鱔🐟$48/串
燒白鱔雖然個樣醜啲,但食落又幾好味!個皮笑得好趣,鱔身嫩滑,$48/串性價比算唔錯

⭐️蜜糖烤雞中翼🐔$18/2隻
蜜糖燒雞翼平過鹽味燒雞翼,亦都好味啲!蜜糖味好香,雞翼亦都好嫩,好味又抵食

⭐️蜜糖燒菠蘿🍍$18/串
燒烤同菠蘿真係可以好夾!Juicy又清爽,當飯後甜品

⭐️蒜蓉燒蟶子🐚$58/隻
雖然係蒜蓉燒蟶子,不過蟶子其實冇乜蒜蓉味,啲粉絲都唔知做乜😂 不過隻蟶子好大隻,夠新鮮又爽口!
蒜蓉燒蟶子

⭐️蒜蓉粉絲燒活元貝🐚$58/隻
除咗蟶子,仲有燒元貝!元貝都大隻,亦都係好新鮮!佢個裙邊好爽口,唔錯!
蒜蓉粉絲燒活元貝

🆗牛油蒜蓉燒虎蝦🦐$48/隻
食燒烤$48/隻虎蝦又真係唔貴!下都算大隻嘅,不過牛油同蒜蓉味都冇乜,而且隻庫克食落去口感麻麻,普通
牛油蒜蓉燒虎蝦

⭐️泰式豬頸肉🐷$28/串
豬頸肉分成細細片,不過冇影響口感,依然爽口,加上泰式辣醬又爽又惹味

💯雞皮墨魚滑🦑$38/串
真心唔係講笑,必食推介!燒到勁香嘅雞皮,裏面包着爽口又香濃嘅墨魚滑!估唔到兩者之間可以咁夾!超級正!
雞皮墨魚滑

⭐️蒜蓉燒廣島蠔🦪$44/2隻
冇乜蒜蓉味,但蠔身都幾Juicy,$44/2隻,價錢正常嘅!
蒜蓉燒廣島蠔

我哋一共10個人,食咁多嘢,仲要有海鮮,一人起碼兩杯嘢飲,平均四百幾蚊一個人,真心一啲都唔貴!嘢食方面整體我覺得係好好味,不過佢哋嘅蒜蓉真係要改善一下😂😂
服務都好好呀!真心覺得自己嚟得太遲!絕對可以encore✅

2022-06-11
$465 (Dinner)
甜奶牛油包
蒜蓉燒蟶子